r
Nosalty Logó

Zöldséges rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Anett87
Zöldséges rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 702 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 4219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 702 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 4219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy lábasban felteszünk vizet főni, sózzuk.
  2. A húst apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Elkészítés

  1. Miután felfőtt a víz, megfőzzük benne a rizst. Amikor puha, leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A megdinsztelt hagymát fűszerezzük, pörkölt alapot készítünk. Az általam használt fűszerek: só, bors, pirospaprika, ételízesítő, kis kanál Erős Pista vagy csípős pirosarany. A pörkölt alapra rátesszük a húst, és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, összekeverjük. A vizet addig pótoljuk, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Miután a hús megpuhult, hozzáöntjük a még fagyos zöldséget. Addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
  4. Amikor minden zöldség puha, akkor összekeverjük a húst a rizzsel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 271
  • Össznézettség: 97488
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rizses hús
Anett87 12 recept

Szeretjük az egytálételeket, így jutottunk el ehhez a tartalmas ételhez. A maradékot is fel lehet használni, épp ez benne a legjobb.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!