r
Nosalty Logó

Zöldséges pizzás csiga teljes kiőrlésű liszttel

szapbea
Zöldséges pizzás csiga teljes kiőrlésű liszttel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

743
Kalória
28g
Fehérje
123.1g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
218.3g
Víz
46.1g
Koleszterin
16g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 2972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1952.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    639 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7810.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    3168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    873.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    2557 micro
  • β-karotin
    9149 micro
  • β-crypt
    1235 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2720 micro
Összesen 2972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. 1 dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Ha már kellően feljött az élesztő, hozzáadjuk az olajat, és elkeverjük.
  3. A liszteket összekeverjük, és hozzá a sót is.
  4. Az élesztős keveréket beleöntjük a lisztbe, és elkezdjük gyúrni. A maradék tejet pedig lassanként adjuk hozzá.
  5. Akkor lesz kész, ha egynemű, sima tésztát kapunk. Visszatesszük a keverőtálba, megszórjuk egy kis liszttel, és letakarjuk konyharuhával. Kelesztjük 1 órát.
  6. Ha szépen megkelt a tésztánk, kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a paprikát, a hagymákat, a répát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. Először a hagymákat kissé megpirítjuk olívaolajon, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és 10 percig összepirítjuk őket.
  3. A kinyújtott tésztánkat megkenjük a pizzaszósszal, majd rásimítjuk a zöldségragut is, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Csíkokra szeleteljük a tésztát, és egyenként feltekerjük. Ízlés szerint szabályozhatjuk a méretüket, én a tésztámat még elvágtam középen keresztben is, így kis csigákat kaptam. De aki nagyobbakat szeretne, tekerje fel a teljes csíkot, és így kb. 10 db csigát kap.
  5. Én szilikonlapon sütöttem őket, így nem tettem semmi zsiradékot alá, ha tepsibe sütjük, akkor vajazzuk ki.
  6. A sütőt előmelegítjük, és közép fokozaton megsütjük a kis csigáinkat kb. 30 perc alatt. Jó étvágyat hozzá! :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: gáztepsi

Az alap tészta receptjét Szintia oldalán találtam, annyit változtattam rajta, hogy a könnyebb emészthetőség érdekében belevittem egy kis rostot is. Készíthetitek csak teljes kiőrlésű liszttel is, úgy is próbáltam már, és nagyon finom. Aki nem riad vissza a korpás íztől, annak bátran ajánlom. A szószt ízlés szerint készítettem, de igazából bármilyen zöldséget belecsempészhettek. A csigák közé olvadt sajt pedig még jobban fokozza az élvezetet. :-) Az adagból 2 gáztepsinyi csiga készült, kb. 20 db.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek