r
Nosalty Logó

Zöldséges pite Edit konyhájából

NS
Zöldséges pite Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

594
Kalória
14.3g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
95.9g
Víz
90g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4836.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük sütőporral és egy csipet sóval, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután egy tojás és némi víz segítségével tésztává gyúrjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A pihentetés után kinyújtjuk, 20-22 cm-es formába simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. A zöldségkeveréket puhára pároljuk.
  2. Három csapott evőkanál liszthez folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, majd kis lángon mártást főzünk belőle.
  3. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  4. Ha kicsit kihűlt a mártás, hozzáadjuk a tojást, majd a zöldségkeveréket is beleforgatjuk.
  5. Az egészet az elősütött tésztánkra öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percet sütjük.
  6. Tortaszeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Egy finom, laktató, de mégis könnyű ebédre vágytam, mondhatni a pizza alternatívájaként szolgál ez a recept nálunk.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...