r
Nosalty Logó

Lencseleves savanyú káposztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Lencseleves savanyú káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3960 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 264 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 660 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6564 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    3718 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2501 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 3960 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát egyszer leöblítjük, hogy ne legyen nagyon savanyú.
  2. A füstölt szalonna kockát majdnem teljesen kiolvasztjuk, beletesszük a karikára vágott kolbászt, a szalonnával és az apróra vágott hagymával együtt lepirítjuk.
  3. Rátesszük a törtpaprikát, a megmosott lencsét, és a kicsit összevagdalt savanyú káposztát. Kb. 4 liter vízzel felengedjük. Ízlés szerint : só, őrölt bors, borsikafű (sóval vigyázzunk!), és 2-3 db babérlevelet dobunk bele, majd 1 csapott ek ételízesítővel meghintjük.
  4. Addig főzzük, míg a lencse puha nem lesz.
  5. A tejfölbe kevés vízzel csomómentesen elkeverjük a lisztet. Behabarjuk vele a levesünket, ha kell utánaízesítjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 42635
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Tálaláskor adhatunk még plusz tejfölt hozzá, és nagyon finom, lágy kenyeret! Önmagában is laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lencseleves savanyú káposztával
Olaszné Anci 191 recept

Ez a leves elég sűrűn kerül a mi családunk asztalára, mert a lencsét és a savanyú káposztát is nagyon szeretjük. A C-vitamin tartalma miatt is fogyasszunk ilyenkor minél több savanyú káposztát a sok-sok gyümölcs, zöldség mellé. Nagyon tartalmas, kiadós leves. Már nem emlékszem, hol akadtam erre a receptre, de azóta is renszeresen főzőm. A zacskóban maradt savanyú káposztát csak úgy elcsipegetjük, vagy jó ok arra, hogy vegyek még egyet, és jöhet a töltött káposzta!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Köszi, megvan a szilveszteri levesem :-)) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

P.

Lennék én vendég a Te asztalodnál! :-) Isteni lehet! Puszi Eszter

Olaszné Anci

Kedves Eszter ! Igazán megtisztel?, semmi akadálya ! Köszönöm a kedvességed. Nálunk elég s?r?n asztalra kerül, mert finom, kiadós és laktatós is. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Nagyon aranyos vagy, valóban szilveszteri levesként is megállja a helyét. Jön a hideg ! Brrrrr... Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Én is holnap f?zóm meg, Szilveszterre! Mi lenne, ha kevés káposztát nem f?znék, hanem nyersen tenném bele?

Olaszné Anci

Kedves besenyszög37 ! Ha savanyú káposztával készíted, más íze lesz a levesednek, mintha nyers " nem savanyított " káposztát szeletelsz bele ! Az a változat sem lehet rossz, de biztosan más íz?. A nyers káposzta egy kicsit "édeskés " a savanyúé pedig adott. Bárhogyan is döntesz, a véleményedre kíváncsi leszek ! Boldog Új Évet kívánok ! Üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Köszönöm Anci a hozzászólást, úgy gondolom, a savanyú apró káposzta felét belef?z?m, a másik felét igy f?zés nélkül teszem bele. Sajnos nem tudtam füst.hús után járni, igy csak füstölt kolbász lesz belekarikázva. Megirom milyen lett. Nektek is BUÉK!

Törölt felhasználó

Szia Anci! Megf?ztem Szilveszterre, füstölt hús nem volt, kis angolszalonna és kolbász darabkák helyettesitették. Én is tettem zöldségleves kockát,de a saját süritmény is jó lehet. Máskor is fogom igy f?zni.

Tarackos

Jó a recept,de egy ilyen levest minek kell ételízesít?vel elrontani?

Olaszné Anci

Kedves Tarackos ! Nem muszáj bele tenni, én szoktam. Az idén magam készítettem az étel ízesít?t, darált zöldségekb?l.Hidd el nem rontotta el ! Köszönöm a véleményed, üdvözöllek: Anci

Tarackos

Természetesen nem az otthon készített csak sóval eltett ételízesít?re gondoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.