r
Nosalty Logó

Fenséges frittata Philips Airfryerben készítve

Philips Airfryerek
Fenséges frittata Philips Airfryerben készítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

481
Kalória
28.7g
Fehérje
13.7g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
293.4g
Víz
491.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Frittata

Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Frittata

Összesen 1919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Frittata

Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6719.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    434 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    3761 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    5443 micro
Összesen 1919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

Frittata

  1. A kockákra vágott bacont pirítsuk le egy kevés olívaolajon, ezután mehet is bele a finomra vágott vöröshagyma. Futtassuk meg rajta kicsit, majd adjuk hozzá a háromféle kockázott kalifroniai paprikát, és finoman sózzuk meg. Pirítsuk át a zöldségeket, majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát is, amit csak egy pillanatra hőkezelünk. Tegyük félre hűlni.
  2. A tojásokat üssük bele egy tálba. Öntsük hozzá a tejszínt, a reszelt parmezánt, sózzuk és borsozzuk meg, majd alaposan kavarjuk át.
  3. A Philips Airfryer sütőedényét finoman olajozzuk ki, és öntsük bele a tojást. Ezután tegyük bele a lepirított zöldségeket és a friss, felezett koktélparadicsomokat, morzsoljuk bele a kecskesajtot, végül kavarjuk át, hogy a zöldségek és a sajt egyenletesen elterüljön a tojásban.
  4. Helyezzük a sütőedényt a Philips Airfryer XXL Smart forrólevegős készülékbe, végül manuális beállításon 165°C-on 20 perc alatt süssük meg a frittatat. A közepének enyhén remegősnek kell lennie, de mielőtt felvágnánk, hagyjuk pár percet pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A frittata gyakorlatilag az olaszok rántottája, amibe minden földi jót bele lehet sütni, így igazán kiadós villásreggelit varázsolva egy egyszerű tojásételből. Ha zöldségek is kerülnek bele, azokat érdemes előpirítani, míg a tojást kevés tejszínnel és reszelt sajttal tehetjük még lágyabbá és olvadóssá. Mi most hagymával, paprikával és paradicsommal, na meg némi szalonnával készítettük el, de ezen nyugodtan variálhattok, a végeredmény biztosan isteni lesz!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...