r
Nosalty Logó

Zöldséges-darált húsos rakottas

Lizinka_
Zöldséges-darált húsos rakottas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
31.9g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
320g
Víz
101.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2733 micro
  • β-karotin
    6577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2908 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10932 micro
  • β-karotin
    26307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    596 micro
  • β-karotin
    1434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A darált húst egy méretes edénybe tesszük és összedolgozzuk a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Félretesszük.
  2. A sárgarépát és a burgonyát, külön-külön egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat kikenünk bőven olajjal. Ebbe egyenletesen elterítjük a húsos massza felét. Megszórjuk a szeletelt hagyma felével, majd rátesszük a reszelt sárgarépa felét és elegyengetjük. Ezután rátesszük a reszelt burgonya felét. Meghintjük fűszerpaprikával és sóval.
  4. Erre jön ismét a húsos massza másik fele. Majd a hagyma, a sárgarépa, a burgonya, a fűszerpaprika és a só.
  5. A rakottas tetejét kirakjuk paradicsom karikákkal és megszórjuk reszelt sajttal. Egyenletesen ráöntjük a főzőtejszínt és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  6. Kb. 45-50 percig sütjük. Ez idő alatt teljesen átsül és aranybarna lesz a teteje. A sütőből kivéve langyosra hűtjük. Kockákra vágva tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...