r
Nosalty Logó

Hagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Hagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 3180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2449.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összetevőkbők a kelt tésztát előállítjuk, letakarjuk, pihentetjük.
  2. A tisztított, apróra vágott vöröshagymát a vajon puhára pároljuk.
  3. A tejfölben a liszetet csomómentesen elkeverjük.
  4. A tojást, a köményt, pici sót (csak akkor, ha nagyon szükséges, hiszen a szalonna sós lesz!),majd a szalonna darabkákat hozzávegyítjük, s az egészet a forró hagymához adjuk (hogy a meglehetősen folyékony massza kicsit szilárduljon).
  5. A tésztát vékonyra sodorjuk, a zsírozott tepsibe fektetjük. A szélét magasra húzzuk, hogy a hagymatöltelék ne égjen a tepsi oldalán.
  6. Most az egészre apró vajdarabkákat hintünk.
  7. A sütőt bemelegítjük. Amíg felhevül, a lepénynek szabad pihennie. A forró sütőben szép pirosas-barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32X40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9451
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Svábföldön, de csaknem  minden német tartományban kedvelt őszi étel. Ezést sokféle változata van. Szívesen fogyasztanak mellé mustot, újbort, vagyis murcit. Mi jófajta zöld teával szoktuk fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még mindenkinek nagyon ízlett, úgy  a családban, mint vendéglátáshoz elkészítve.. Erre nagyon alkalmas, hiszen előre elkészítheted és frissen sütve illatozhat a konyhádban, amikor a vendégek érkeznek, vagy a család asztalhoz ül. Alkalmas vacsorára is. Jól tűri a fagyasztást is, sütőben, vagy mikrohullámúban felmelegítve csodálatos étel!

Hozzávalók

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek