Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás lepény

Hagymás lepény
Hagymás lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig még mindenkinek nagyon ízlett, úgy  a családban, mint vendéglátáshoz elkészítve..
Erre nagyon alkalmas, hiszen előre elkészítheted és frissen sütve illatozhat a konyhádban, amikor a vendégek érkeznek, vagy a család asztalhoz ül. Alkalmas vacsorára is.
Jól tűri a fagyasztást is, sütőben, vagy mikrohullámúban felmelegítve csodálatos étel!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A hagymatöltalékhez

ajánlat

Svábföldön, de csaknem  minden német tartományban kedvelt őszi étel. Ezést sokféle változata van. Szívesen fogyasztanak mellé mustot, újbort, vagyis murcit. Mi jófajta zöld teával szoktuk fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőkbők a kelt tésztát előállítjuk, letakarjuk, pihentetjük.
  2. A tisztított, apróra vágott vöröshagymát a vajon puhára pároljuk.
  3. A tejfölben a liszetet csomómentesen elkeverjük.
  4. A tojást, a köményt, pici sót (csak akkor, ha nagyon szükséges, hiszen a szalonna sós lesz!),majd a  szalonna darabkákat hozzávegyítjük, s az egészet a forró hagymához adjuk (hogy a meglehetősen folyékony massza kicsit szilárduljon).
  5. A tésztát vékonyra sodorjuk, a zsírozott tepsibe fektetjük. A szélét magasra húzzuk, hogy a hagymatöltelék ne égjen a tepsi oldalán.
  6. Most az egészre apró vajdarabkákat  hintünk.
  7. A sütőt bemelegítjük. Amíg felhevül, a lepénynek szabad pihennie. A forró sütőben szép pirosas-barnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32X40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 470
elküldve: 2
receptkönyvben: 194
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pite
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-01-12 15:54

A tésztája nagyon-nagyon jó, de a töltelék túl sok hozzá és túl tömény. Az én ízlésemnek legalábbis. :-)

evajahnke
java46 / evajahnke Wed, 2011-01-12 16:57

Valóban ízlés dolga, én néha még ezzel is elégedetlen vagyok, de lehet kevesebbet is készíteni!
Szeretettel evajahnke

Do-Di
Do-Di Tue, 2010-11-30 21:35

Köszönet érte ! Már kóstolás nélkül is tetszik nekem! :-) Kipróbálom!

793
vaj 70 g
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 200 g
tej 1 dl
1 csipet
vöröshagyma 6 nagy fej
vaj 30 g
kolozsvári szalonna 50 g
finomliszt 60 g
tojás 2 db
tejföl 2.5 dl
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
vaj 1 ek