r
Nosalty Logó

Hagymás lepény

java46
Hagymás lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A hagymatöltalékhez

796
Kalória
16.5g
Fehérje
76.3g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
286.1g
Víz
199.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 3180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A hagymatöltalékhez

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2449.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összetevőkbők a kelt tésztát előállítjuk, letakarjuk, pihentetjük.
  2. A tisztított, apróra vágott vöröshagymát a vajon puhára pároljuk.
  3. A tejfölben a liszetet csomómentesen elkeverjük.
  4. A tojást, a köményt, pici sót (csak akkor, ha nagyon szükséges, hiszen a szalonna sós lesz!),majd a szalonna darabkákat hozzávegyítjük, s az egészet a forró hagymához adjuk (hogy a meglehetősen folyékony massza kicsit szilárduljon).
  5. A tésztát vékonyra sodorjuk, a zsírozott tepsibe fektetjük. A szélét magasra húzzuk, hogy a hagymatöltelék ne égjen a tepsi oldalán.
  6. Most az egészre apró vajdarabkákat hintünk.
  7. A sütőt bemelegítjük. Amíg felhevül, a lepénynek szabad pihennie. A forró sütőben szép pirosas-barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32X40

Eddig még mindenkinek nagyon ízlett, úgy  a családban, mint vendéglátáshoz elkészítve.. Erre nagyon alkalmas, hiszen előre elkészítheted és frissen sütve illatozhat a konyhádban, amikor a vendégek érkeznek, vagy a család asztalhoz ül. Alkalmas vacsorára is. Jól tűri a fagyasztást is, sütőben, vagy mikrohullámúban felmelegítve csodálatos étel!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek