Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres paradicsomlé

Zöldfűszeres paradicsomlé
Zöldfűszeres paradicsomlé
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két hét alatt három alkalommal főztünk Natúr paradicsomlevet. Gondoltam egyet, és a következő adagot kicsit feldobtam némi fűszerrel. Ha spagettit vagy pizzát készítek, majd ezt használom fel a szósz elkészítéséhez.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
  3. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
  4. A levet visszatesszük főni, beleszórjuk a fűszernövényeket (a friss levélkéket apróra vágva), kb. fél óráig főzzük (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
  5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 738
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre
fogás: ital
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomlé, fűszeres paradicsomlé, paradicsomital fűszeresen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dujuor
dujuor Tue, 2014-07-22 13:47

Ezt a receptet fogom holnap kipróbálni 3 kg ökörszív paradicsomon. :)

23
paradicsom 1 kg
bazsalikom 0.5 tk
oregánó 1 kk
petrezselyem 0.5 tk
nátrium-benzoát 1 késhegynyi