Nosalty Logó

Paradicsomlé télire Iluska konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Paradicsomlé télire Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 556 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 556 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4040 micro
  • β-karotin
    17960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    102920 micro
  • Lut-zea
    4920 micro
Összesen 2223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2468 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük.
  2. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a szár részt kivagdossuk. Félbevágjuk, és durva reszelőn, vagy amin az almát szoktuk, elkezdjük lereszelni. A végén a héja a kezünkben marad.
  3. Mikor készen van az egész paradicsom, egy tiszta lábasba tesszük főlni. Kavargatva főzzük, és mikor forrni kezd, lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük.
  4. Egy olyan vízzel teli tálba vagy lábasba állítjuk az üvegeket, amibe beleférnek, és jól felforrósítjuk. Majd rögtön beletöltjük a levet, a tetejére 1 cm vastagon olajat öntünk, és szorosan rácsavarjuk a fedeleket.
  5. Ha megvagyunk az egésszel, száraz dunsztba tesszük, meleg takarókba bugyoláljuk, és másnapig hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48804
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Ajánló

Az üvegeket mosás után semmiképp ne törölgessük el, csak hagyjuk a ruhán megszáradni! A higiéniára figyeljünk, mert azok a fránya baktériumok tönkretehetik a levünket....

Receptkategóriák

Nekem műanyag durva reszelőm van, ezzel szoktam készíteni. Könnyen megy, hamar kész az ember vele. Lehet több paradicsomból is készíteni, én a kertből szedtem hozzá, így bármikor tudok csinálni. A héja nem kerül bele, viszont a magja igen, de minket egyáltalán nem zavar. Az olaj tartósítja! Ismerek olyat, aki még kevés nátrium-benzoátot is tesz bele, de ha az üvegek sterilek, és mindent alaposan kimostunk, akkor baj nem lehet belőle.Ha megromlik, ott a mi rendszerünkben van a hiba, azaz valahol hibát követtünk el....:-))  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a reszelés egy kit?n? ötlet.... így könnyen elkészíthet kisebb menyiségb?l is. Nálunk a kertben nem egyszerre érik be a paradicsom, de így könnyen megoldható a bef?zés. A mag pedig ha benne is marad, nem probléma. Köszi az ötletet!

Iluska

Nagyon szívesen,örülök ha tetszik!!! :-))

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, jó ötlet, f?leg, hogy a paradicsom mostanság ilyen, nem egyszerre érik meg az összes,( mondjuk ez nem feltétlenül baj, sokáig van az ember lányának friss alapanyaga! ), és így klassz megoldása van az eltevésének. Köszönöm.:-o Éva-Anyóca

Iluska

Köszi Éva! :-))

Törölt felhasználó

azt szertném kérdezni,hogy beföttes üvegbe el lehet-e tenni a paradicsomlét? Mert nekem sajnos nincs más üvegem,estleg csak sörös üveg kerülne. elöre köszi a választ.

Iluska

Üdv!Szerintem igen,csak alapos mosás,esetleg kif?zés után(nehogy megromoljon).Az olajat a tetejér?l így könnyen le is lehet szedni,mármint ha bef?ttes üvegben lesz készítve. :-))

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen láthassák! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Törölt felhasználó

Szia, én is reszelem a paradicsomot, bár ha ezt megemlítem az ismer?seimnek, furcsán néznek rám. :) Az üvegeimet mosás után, kicsi vizet töltve az aljára 3-4 percre berakom a mikrohullámú süt?be, állítólag sterilizálásra nagyon jó. Mikró el?tt egy-egy üvegem kifutott, de amióta így csinálom, még egy sem.

Iluska

Szia,csináltam már hasonlóképpen,forró vízben kif?ztem,majd mikróban sterilizáltam,és igenis volt olyan,hogy egy két üvegnyi nem sikerült, felforrt.Nem tudom milyen baktérium maradhatott életben mindezek ellenére?!!-de valami furmányos.......viszont,azért mégis készítek mindent, hisz legtöbbször minden elrakott dolog finom lesz!:-))

Törölt felhasználó

Szia! Ha én azonnal fogyasztani szeretném akkor is forró vízbe kell tenni az üvegeket és utána dunsztolni? Köszi

Iluska

Szió!Ha nem akarod eltenni télre,és hamar felhasználod,akkor elég ha tiszta üvegbe kerülnek.Sem olaj nem kell rá,és az üvegeket sem kell forró vízbe állítani,sem dunsztolni.Legyen szép napod! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.