r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres egészben sült csirke

Évi néni
Zöldfűszeres egészben sült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

780
Kalória
49.1g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
59.5g
Zsír
286.6g
Víz
245g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10519.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    7953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirke gerince mellett mindkét oldalon átvágjuk teljes szélességében erős késsel vagy csirkeollóval, így kinyithatjuk a csirkét. Mellét lenyomjuk, így laposra kiteríthető a madár.
  2. A pácoló edény aljába tesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, majd rá a csirkét.
  3. Az edényt feltöltjük asós-cukros vízzel, majd pedig annyi hideg vízzel, ami ellepi a csirkét. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára.
  4. Az így bepácolt csirkét kivesszük a vízből, szárazra itatjuk. Belsejét sózzuk, borsozzuk.
  5. Késes aprítóban a fűszervajhoz valókat homogén masszává daraboljuk.
  6. A csirke bőrét kezünkkel mindenütt óvatosan meglazítjuk, és a fűszervajat alátöltjük. Ami megmarad, azt kívülről kenjük a bőrére.
  7. A csirkét 180 fokon sütjük fólia alatt fél órát, majd a fóliát levéve még 3/4 órát, míg szépen megpirul a bőre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24

Stahl Judittól láttam így elkészíteni a sült csirkét. Még soha nem csalódtam egyetlen receptjében. Mintha mindent az én ízlésem szerint készítene el. Még az isteni Nigella Lawson receptjeit érzem ilyen tökéletesnek. Nagyon ütős lett a csirke, ahogyan azt vártam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...