r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres brassói

Ági78
Zöldfűszeres brassói
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

378
Kalória
26.1g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
150.7g
Víz
63g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    301.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A borsót kevés vízben egy kis sóval kb. 5 perc alatt félpuhára főzzük.
  2. Míg a borsó elkészül, a húst megtisztítjuk, kockákra vagy csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd rátesszük a húst. Addig pirítjuk, míg elveszti a színét és levet ereszt. Ekkor sózzuk, borsozzuk, rátesszük a reszelt fokhagymát, jól átkeverjük és fedő alatt 8-10 perc alatt puhára pároljuk. Ha a leve elpárologna, pótoljuk egy kevés vízzel, hogy jó szaftos maradjon.
  4. Mikor a hús puha, hozzáadjuk a leszűrt borsót, a zöldfűszereket, óvatosan átkeverjük (ne nyomkodjuk szét a borsót) és 5-7 perc alatt összepároljuk az ételt.
  5. Sült burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ismét egy régi kedvenc... Szeretem, mert roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, aminek szintén rengeteg variációja létezik. Mióta az eszemet tudom nálunk zöldborsóval készül. :) Ha sikerül igazán zsenge borsót szerezni -szerencsés esetben saját kertből frissen szedni-, akkor nem is kell előfőzni, mert az alatt az 5-7 perces párolás alatt szépen megpuhul. A zöldfűszerek nem dominálnak túlzottan, de kellemes, pikáns ízt adnak az ételnek. További képeket találtok itt.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...