Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye sütőtökkel

Brassói aprópecsenye sütőtökkel
Brassói aprópecsenye sütőtökkel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég rég volt nálunk brassói, és gondoltam, kipróbálom sütőtökkel. Úgy érzem, hogy elég jó párosítása lett a sós és az édes kombinálásának.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. Átmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A húst megmossuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb lábasba öntünk olajat, és a húst beletesszük, megsózzuk (kb. 1,5 tk só), rátesszük a 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymát és a borsot. Átkeverjük, és lefedjük. Közepes lángon pároljuk, és néha megkeverjük. Ha elpárolgott a leve, akkor mehet rá az alaplé. Mikor kezd megpirulni, mehet rá a maradék fokhagyma, és végül pirosra pirítjuk. Ez kb. 30 perc.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk a cukorral.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (Én fagyasztott tököt használtam, amit fagyottan tettem a sütőbe bekapcsoláskor.)
  5. Amíg a hús és a tök sül, addig a krumplit is kisütjük adagonként olajban, és sózzuk.
  6. Tálalás előtt a húst és a krumplit összekeverjük, és végül a tököt is a kitálalt brassóira tesszük. (Én nem kevertem össze őket, mert a tök pépes lett, és az egész egy mancs lenne.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x3 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 197
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtökös brassói, sütőtökös sertésragu, fokhagymás sertésragu sütőtökkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pikowoman
Pikowoman / pikowoman Sat, 2018-02-17 19:13

Sziasztok! Ahogy látom nem ma született ez a recept :) IR miatt mindent meg kell változtatnom, azt hittem én "találtam ki" a sütőtökös brassóit. Kanadai tökkel készítettem úgy, hogy amikor a hús (sertés v. szárnyas) már megpuhul és visszasül a szaftjára, akkor rakom hozzá a picit sózott, hasábokra vágott nyers tököt. Nagyon hamar megpuhul, de nem lesz kencés. (Ugye a cukor szóba sem jöhet.) Viszont elmondható, hogy az összes "semleges" v. kevésbé markáns ízű zöldséggel nagyon jól helyettesíthető a krumpli, csak a főzési időre kell figyelni. Szóval, ha nem is kényszerből, de kísérletezni mindig jó :)

Flynight
Flynight Wed, 2016-04-06 11:21

Köszönöm az 5letet. Én 3 közepes édesburgonyát és 1 kg répát használtam köretként, ezeket sütőben sütve, sóval-borssal, rozmaringgal és római köménnyel megszórva, olivaolajjal átkeverve. Ez egy új étel lett, igen ízletes és szénhidrátszegény (paleo).

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-07 21:19

Jo ötlet, de inkabb krumpli nelkül... pikans, sütötökös husetel! Üdvözlettel: Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-09-14 09:07

Nagyon bátor, ámde nekem nagyon tetsző ötletes megoldás,ízek és színek hmmm, .... köszönöm, mentettem, unokahúgomnak és barátnőmnek is küldve a reci. :)
Mivel minden belevaló finom, együtt is csak jó lehet....:)
Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

1147
sertéscomb 60 dkg
burgonya 1 kg
sütőtök 50 dkg
fokhagyma 5 gerezd
3 tk
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl
alaplé 1 dl
cukor 3 teáskanál