r
Nosalty Logó

Zöldborsós-gombás tésztamártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldborsós-gombás tésztamártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 1101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2879 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1505 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7524 micro
Összesen 4401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra felkockázzuk. Legjobb hozzá a nyers (nem főtt) húsos szalonna - esetleg sonka -,de "kopp-napokon" a sima füstölt szalonna is megteszi.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Nyugodtan használhatunk konzerv-gombát is!
  3. Ha gazdagon, kiadósra készítjük, tegyünk bele karikára vágott füstölt virslit is.
  4. Az olajon átpirítjuk a szalonnát. Ne süssük ropogósra, mert kiszárad, csak üvegesre.
  5. A szalonnához adjuk a hagymát, a virslit és együtt pároljuk.
  6. Beleadjuk a gombát és a zöldborsót, konzerv-gomba esetén annak levét is.
  7. Fűszerezzük: sok bazsalikommal (frissel vagy szárítottal), kevés borssal és még kevesebb sóval.
  8. Fedő alatt készre pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
  9. Végezetül felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Kész.
  10. Kedvünk szerinti főtttésztával - orsóval, "pipával", pennével, spagettivel - és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7638
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-gombás tésztamártás
koszider 90 recept

Ez a kedvenc olasz mártásom. (Olasz, mert egy ott tanult szakácsfiútól lestem el - jól van na, a virslit én csempésztem bele.)  A füstölt ízek és a zöldborsó együtt csodás harmóniát alkotnak, amit a bazsalikom megvadít a tejszín pedig kiegyenlít. A gomba meg a roppanós alapzata ennek a rendkívül egyszerű, de mégis rafinált kavalkádnak. Konzerv-gombából és fagyasztott borsóból percek alatt előállítható: annyi idő alatt, míg a tészta megfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek