r
Nosalty Logó

Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával

Jolán
Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Raguhoz

627
Kalória
18.2g
Fehérje
69.6g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
181.9g
Víz
160.2g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5739 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    7731 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22955 micro
Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A kimért lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, kevés borssal és a szárított oreganóval.
  2. Hozzáadjuk a tálkában felvert tojásokat, és azután erősen összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, egy kis vizet pótolunk utána, de a gyúrt tészta nem jó, ha lágy, inkább több fáradsággal kell kidolgozni, semhogy túl lágy legyen.
  3. Folpackba tekerjük, és betesszük a hűtőbe egy fél órácskára.
  4. Felteszünk egy nagy fazékba vizet forralni.
  5. Elővesszük a tésztánkat, és lisztezett deszkán 6 részre vágjuk. Kicsit ellapogatjuk, belisztezzük a darabkákat, és a nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk. Felszeleteljük, és ha a víz felforr, beletesszük a tésztát. Az első forrás után kb. fél percig főzzük, és leszűrjük.
  6. Összekeverjük a raguval, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kevés sajttal meghintjük.

Raguhoz

  1. A húsos szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a felaprított mángoldszárat is.
  2. Ezzel is kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Rátesszük a laskára vágott medvehagymát is. A szárát kicsit előbb belerakjuk, mert az nehezebben puhul. Az egész történet 4-5 perc.
  4. Ezután felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk, majd a legvégén hozzáadjuk a mángold leveleket is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p

Nagyon szeretek tésztát gyúrni, főként mióta a bolhapiacon olcsón sikerült egy szuper "tészta" gépre szert tennem. A tészta összegyúrása kb. 3-4 perc alatt megvan, ha a tojások nem elég nagyok, pici vizet teszek hozzá, és így könnyebben össze tudom dolgozni. A kész tésztát egy kis zacskóba teszem, és a hűtőben pihentetem fél órát. Ez idő alatt gyorsan elkészítem az épp aktuális ragut. Annyira egyszerű a géppel dolgozni, hogy mire a víz felforr... már dobhatom bele a tésztát... egyet forr... és már szűrhetem le... Ha azt vesszük, kevesebb idő alatt elkészül, mint a bolti... és persze zongorázni lehet közöttük a különbséget... Próbáljátok ki, mert gyerekjáték. Lehet ízesíteni is a tésztánkat, mint most pl. oregánóval, pici sóval és kevés borssal.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...