r
Nosalty Logó

Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 627 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 2505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Raguhoz

Összesen 184 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5739 micro
Összesen 627 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    7731 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22955 micro
Összesen 2505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Raguhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A kimért lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, kevés borssal és a szárított oreganóval.
  2. Hozzáadjuk a tálkában felvert tojásokat, és azután erősen összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, egy kis vizet pótolunk utána, de a gyúrt tészta nem jó, ha lágy, inkább több fáradsággal kell kidolgozni, semhogy túl lágy legyen.
  3. Folpackba tekerjük, és betesszük a hűtőbe egy fél órácskára.
  4. Felteszünk egy nagy fazékba vizet forralni.
  5. Elővesszük a tésztánkat, és lisztezett deszkán 6 részre vágjuk. Kicsit ellapogatjuk, belisztezzük a darabkákat, és a nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk. Felszeleteljük, és ha a víz felforr, beletesszük a tésztát. Az első forrás után kb. fél percig főzzük, és leszűrjük.
  6. Összekeverjük a raguval, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kevés sajttal meghintjük.

Raguhoz

  1. A húsos szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a felaprított mángoldszárat is.
  2. Ezzel is kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Rátesszük a laskára vágott medvehagymát is. A szárát kicsit előbb belerakjuk, mert az nehezebben puhul. Az egész történet 4-5 perc.
  4. Ezután felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk, majd a legvégén hozzáadjuk a mángold leveleket is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1158
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek tésztát gyúrni, főként mióta a bolhapiacon olcsón sikerült egy szuper "tészta" gépre szert tennem. A tészta összegyúrása kb. 3-4 perc alatt megvan, ha a tojások nem elég nagyok, pici vizet teszek hozzá, és így könnyebben össze tudom dolgozni. A kész tésztát egy kis zacskóba teszem, és a hűtőben pihentetem fél órát. Ez idő alatt gyorsan elkészítem az épp aktuális ragut. Annyira egyszerű a géppel dolgozni, hogy mire a víz felforr... már dobhatom bele a tésztát... egyet forr... és már szűrhetem le... Ha azt vesszük, kevesebb idő alatt elkészül, mint a bolti... és persze zongorázni lehet közöttük a különbséget... Próbáljátok ki, mert gyerekjáték. Lehet ízesíteni is a tésztánkat, mint most pl. oregánóval, pici sóval és kevés borssal.

Hozzávalók

Tésztához

Raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek