Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Scones - angol sós zsemle

Scones - angol sós zsemle
Scones - angol sós zsemle
12 perc / előkészület: 4 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reggel nem volt otthon kenyér, és még emlékeimben élt, amikor nagymamámmal együt csináltuk ezeket a finom kis sós pogácsaszerű, angol zsömléket. Hát gondoltam megsütöm, mikor ezt el is határoztam, elővettem anyukám iszonyat vékony receptkönyvét, és már a második oldalon meg is találtam. Meg is sütöttem, és isteni lett. Ezt a receptet a nagymamám az angol férjétől kapta. Úgy érzem, ez egy eredeti, jó, angol recept.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha van egy kis időnk saját kenyeret és nem azokat a bolti szarokat enni reggelire, amikben tele van ilyen 'e' izékkel, akkor csak ajánlani tudom ezt, mert isteni finom.

Mi persze ezt vastagon vajjal, sajttal és narancslekvárral szoktuk fogyasztani úgy az igazi angolos! :) de nem rossz hozzá a házi vadringlólekvársem :)http://nosalty.hu/vadringlo_lekvar_recept_52086

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, öntsük hozzá a sót és a sütőport.
  2. Ezután morzsoljuk bele a margarint/vajat, majd lassanként tegyük hozzá a folyadékot.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5-1 cm-esre.
  4. Egy nagyobb pohárral szagassuk ki, majd süssük aranybarnára őket.
  5. Tálaljuk melegen vajjal vagy házi lekvárral, de legjobb narancslekvárral és sajttal.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 436
elküldve: 8
receptkönyvben: 195
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, briós, buci, bagel, hamburger-buci, édes leveles, croissant, pita, burek, perec

egyéb elnevezések

angol sós muffin, sós pogácsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolimon
dolimon Wed, 2013-06-26 21:31

Fél adagot készítettem először, mert nem voltam biztos benne, hogy sikerül. Hát... az hogy jól sikerült, az nem kifejezés :) köszönhető ez a hajszálpontos receptnek! Csoda finom, és gyönyörű! Én is tejjel és tojással készítettem, úgy ahogyan leírtad, 1 tojás felverve, és annyi tej hozzá, hogy 4 dl legyen (annyi különbséggel, hogy mivel fél adagot készítettem, a tojást nyilván nem, de a tejet megfeleztem, így összesen 2dl lett a tojással együtt) Szóval nagyon köszi ezt a finom különlegességet :)!

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Thu, 2011-06-30 21:31

 Hát ha egy tartalmasabb scones-t szeretnék akkor mindenképp beleteszek egy tojást, fehérjével sárgájával együtt, és ezt verem fel majd adok hozzá annyi tejet hogy 4 dl legyen :) De ha valaki allergiás a tojásra vagy épp nincs otthon nyugodtan lehet készíteni anélkül is! :)
Üdv : JéHeléna

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Thu, 2011-06-30 16:38

Kedves JéHeléna!

Te mennyi tojást szoktál beletenni és tejet? ÉS egész tojás vagy csak a sárgája?

817
finomliszt 1 kg
margarin 175 g
2 teáskanál
sütőpor 4 tk
víz 4 dl