Zöld spárga vajas-parmezános szószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
167g zöldspárga23 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
83g parmezán sajt327 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
250g parmezán sajt980 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2520
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
41.6g zöldspárga6 kcal
-
12.5g vaj89 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g metélőhagyma0 kcal
-
24.9g főzőtejszín33 kcal
-
20.8g parmezán sajt81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
209
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3025.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 1048 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 598 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.8 g
Zsír
-
Összesen 219.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9077.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 3404 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 2240 mg
-
Nátrium 3144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 670 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 1794 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2495 micro
Összesen
2520
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
150 g vaj
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 ek metélőhagyma
-
300 ml főzőtejszín
-
250 g parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spárga alsó harmadáról zöldséghámozóval lehántjuk a héját. Megmossuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajon 2-3 percig megforgatjuk, enyhén megsózzuk. Maradjon ress és ropogós.
- Kivesszük a spárgát, és ugyanebben a serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott zöldfűszerekkel, ha már forró, hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
- Meglocsoljuk szervírozás előtt a spárgát, forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6950
- Feltöltés dátuma: 2019. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Ellenállhatatlanul finom, gyereknek is ajánlom, akik a zöldséget kevésbé szeretik. Ez a fűszeres sajtszósz könnyen a kedvencük lehet.