Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld ceruzabab citrommal és olívaolajjal

Zöld ceruzabab citrommal és olívaolajjal
Zöld ceruzabab citrommal és olívaolajjal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron nagyon sokszor van az asztalon ebédre, főleg hétfőként, a nagy vasárnapi étel-desszert túladagolás után. Szinte kalóriamentes, csak az olívaolajban van kanalanként kb. 130 kcal. Vöröshagyma natúrban nagyon jól passzol hozzá... Persze a fiúk ettől fél óra múlva éhesek, úgyhogy körítésként majonézes tonhalsaláta pitával mindig van még hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként steak típusú vagy főtt húsok mellé, az unalmas krumpli-rizs helyett, vagy meleg előételnek fejenkénti adagokban... Gyors diétás ebéd vagy vacsi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab két végét levágjuk, félbevágjuk.
  2. A cukkini két végét levágjuk, és két-három centis darabokra szeleteljük.
  3. Lobogó forró vízbe dobjuk, először a zöldbabot, majd öt perc múlva a cukkinit (gyorsabban fő), sózzuk.
  4. Kész van 15-20 perc múlva (kuktában 5 perc), mi egy kicsit ropogósabban, al dente szeretjük, jobban megőrzi a vitaminokat is.
  5. A vízből szűrőkanállal kiszedve, olívaolajjal leöntve, friss citromlével jól meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Fasolaki vrasto, olívaolajos ceruzabab, zöldbab

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

128
zöldbab 1 kg
cukkini 5 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 citromból nyert