r
Nosalty Logó

Zöld spárga vajas-parmezános szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Zöld spárga vajas-parmezános szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 840 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2520 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 840 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1794 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 2520 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga alsó harmadáról zöldséghámozóval lehántjuk a héját. Megmossuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajon 2-3 percig megforgatjuk, enyhén megsózzuk. Maradjon ress és ropogós.
  2. Kivesszük a spárgát, és ugyanebben a serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott zöldfűszerekkel, ha már forró, hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
  3. Meglocsoljuk szervírozás előtt a spárgát, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6765
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld spárga vajas-parmezános szószban
Szimran 144 recept

Ellenállhatatlanul finom, gyereknek is ajánlom, akik a zöldséget kevésbé szeretik. Ez a fűszeres sajtszósz könnyen a kedvencük lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek