r
Nosalty Logó

Zimbabwei aprósüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Zimbabwei aprósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 427 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 3424 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 341 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 427 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12506 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3424 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A puha vajat habosra verjük a cukorral. Csurgassuk bele a mézet, azzal is keverjük el. Üssük bele a tojást, reszeljük hozzá a citrom héját meg a szerecsendiót, ismét jól elkeverjük. Forgassuk össze a megpucolt, finomra reszelt édesburgonyával.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát meg a sót. Alaposan összekeverjük.
  3. Formázzunk 4 cm átmérőjű gombócokat a tésztából, rakjuk sütőlemezre.
  4. Forró sütőben megsütjük. Ez a süti nem pirul meg, egyedül úgy tudjuk megállapítani, hogy jó, ha az ujjunkkal megnyomjuk a tetejét, és a tészta visszaugrik. Ha behorpad, és úgy marad, akkor még nyers a közepe.

a mázhoz

  1. A mázhoz valókat fakanállal jól kikavarjuk, ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá még egy ek vizet.
  2. Amikor a süti kihűlt, megkenjük a mázzal, de anélkül is finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2948
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, puha, és az édesburgonyától szaftos aprósütemény. Nem túl édes, tea mellé jól passzol. Ha a mázat is elkészítjük, akkor csak úgy magában nasinak nagyszerű.

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.