Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres krumplisaláta

Zelleres krumplisaláta
Zelleres krumplisaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága nagymamám receptje, annyira szerettem ezt a salátát, hogy mindig elkészítette nekem, amikor meglátogattam. Ma már én kényeztetem a családomat ezzel a finomsággal, leginkább halételek köreteként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amennyiben teszünk egy sor felkarikázott virslit is a tálba, vacsorának is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, ha kész, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. A zellert meghámozzuk, negyedeljük, a negyedeket vékony szeletekre vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ujjnyira ellepi. Pár perc alatt kész, szűrjük le, de a főzőlevet fogjuk fel, és ennek felhasználásával készítsük el a salátalevet.
  3. Hámozzuk meg a lila hagymát, vágjuk félbe, majd szeleteljük.
  4. Egy tálba rakjuk le a krumplit, zellert, hagymát, melegítsük össze a salátalé hozzávalóit (cukor, só, ecet, víz), és öntsük nyakon a még meleg salátalével, ami lepje el a krumplit.
  5. Tegyünk a tetejére borsot, olajat, és mehet a hűtőbe.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 167
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
rózsaburgonya 1 kg
zeller 1 közepes db
lila hagyma 3 közepes db
ecet 2 ek
1 teáskanál
cukor 2 csapott ek
víz 3 dl
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek