Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-ecetes burgonyasaláta

Majonézes-ecetes burgonyasaláta
Majonézes-ecetes burgonyasaláta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a nagyobb családi összejöveteleken a hidegtálakat. El lehet készíteni előre sokféle variációban. Ez a burgonyasaláta mindig kötelező fogás, nagy sikere van. Ecetes alapízű burgonya, a majonéz krémességével.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

ajánlat

Ajánlom hidegtálakhoz, nyári melegben köretként bármilyen húsételhez. Hal mellé, a karácsonyi vacsorához, de önmagában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a burgonyához

  1. Burgonyát héjában megfőzzük. Én nagyon szeretem a sárga fajtát, azon belül is, azt amelyik nem fő szét. Megtisztítjuk, karikára szeljük. Ne legyen vastag. Lehet szelni például a tojás szeletelővel.
  2. A vízből az ecettel, cukorral, sóval salátalevet készítünk. Legyen jó ízes, ecetes, cukros egyaránt. A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Mindig hidegen kóstolom, mert forralás után túl ecet ízű lesz. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük félkarikára.
  3. Az ecetes salátalevet feltesszük a tűzre. Felforraljuk. Amíg felforr, lerakjuk egy jénai tálba a burgonyát a hagymával rétegezve. Ráöntjük a felforralt salátalevet. Így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a tartármártáshoz

  1. A tejfölt kikeverjük a majonézzel. Ízesítjük mustárral, cukorral, sóval, őrölt borssal. Ez esetben is érdemes kóstolni, egyszerre legyen a mártás édes, ugyanakkor pikáns is.
  2. Másnap kiszedjük a burgonyát és a hagymát egy szűrőkanállal a léből. A levet nem használjuk fel. A hagymás burgonyához hozzáöntjük a kész majonézes mártást. Óvatosan összekeverjük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 30 194
elküldve: 3
receptkönyvben: 153
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ecetes burgonyasaláta majonézesen, majonézes krumplisaláta, ecetes krumplisaláta majonézesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

783
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes db
víz 1 l
ecet 4 ek
himalája só 1 ek
cukor 5 ek
tejföl 40 dkg
majonéz 20 dkg
mustár 1 ek
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
cukor 3 ek