Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta ahogy java készíti

Burgonyasaláta ahogy java készíti
Burgonyasaláta ahogy java készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svábföldön, Bajorországban, Hessenben ünnepi étkezést ritkán kínálnak nélküle. Disznó-marhasültek, bécsi szelet, panírozott halszelet elengedhetetlen kísérője a gyorsétkezdékben is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Variálható hozzákevert hordós káposztával, belé szeletelt uborkával, paradicsommal, csemegeuborkával. Ha savanyúságot keverünk belé, figyelnünk kell az ecet mennyiségére!

Ecet helyett lehet mustárral is ízesíteni. Ebben az esetben pedig a leves sótartalmát is figyelembe kell vennünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól puhára főzzük (20 perc).
  2. A hagymát hámozzuk, nagyon finom kis kockákra vágjuk, salátás tálba tesszük, az ecettel meglocsoljuk.
  3. A krumplit hámozzuk, karikákra vágjuk, az ecetes hagymához adjuk.
  4. A forró levessel megöntözzük, közben kevergetjük. Mindig annyi levest adunk hozzá, amit felszív. A végén szép sűrű  legyen.
  5. Olajjal locsoljuk, szerecsendióval, petrezselyemmel, frissen őrölt borssal és esetleg sóval ízesítjük.
  6. Tálalás előtt legalább fél órával legyen kész, tartsuk langyos helyen, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek. Mindenféle sülthöz, párolt húshoz, halhoz tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bajor krumplisaláta, ecetes burgonyasaláta, fűszeres burgonyás saláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi....
Trixi.... Sun, 2013-06-09 10:52

nemetorszagban nem csak ünnepekkor szinte mindig az asztalon van....szeretem...es van ezer valtozata..ez is kiprobalom most :)

evajahnke
java46 / evajahnke Mon, 2013-06-10 07:15

Igen, nagyon kedvelt és általános, de ugyanakkor olyan étel, amely nélkül ünnepi étkezés nem igazi ünnepi, mert nem csak a Schnitzel, de a sültek is ezzel, valamint széles metélttel és a sültekhez készült szósszal kerülnek az asztalra. Salátabüfék állandó szereplője. A variánsok minden tagállamban mások. Kevernek bele néhol friss uborkát, paradicsomot, főtt tojást. Máshol hordós káposztát, vagy pirított, kockára vágott, füstölt hasa-szalonnát, vagy csemege uborkát. A majonézes változat Északon inkább gyakori, a lengyelek is így készítik. Kedvenceim egyike!

ildima
ildima / ildima Wed, 2012-12-12 16:37

Bécsben ettem ilyet egy Wiener Schnitzel -hez! Nagyon finom volt és azóta is keresem azt az ízt!
Most megpróbálom szerintem így már sikerülni fog! Köszönöm!

Levendula
Levendula / Levendula Tue, 2012-12-11 17:07

Étteremben ettem ilyet - bajor krumplisaláta néven -, rántott csirkemájhoz adták. A kettő együtt valami isteni volt!
Azóta keresem a receptet!
Köszi!

428
kifliburgonya 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
alaplé 0.5 l
napraforgó olaj 1 dl
almaecet 4 ek
szerecsendió 1 tk
petrezselyem 1 csokor