Nosalty Logó

Burgonyasaláta ahogy java készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Burgonyasaláta ahogy java készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1705 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 427 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2607 micro
Összesen 1705 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjastól puhára főzzük (20 perc).
  2. A hagymát hámozzuk, nagyon finom kis kockákra vágjuk, salátás tálba tesszük, az ecettel meglocsoljuk.
  3. A krumplit hámozzuk, karikákra vágjuk, az ecetes hagymához adjuk.
  4. A forró levessel megöntözzük, közben kevergetjük. Mindig annyi levest adunk hozzá, amit felszív. A végén szép sűrű legyen.
  5. Olajjal locsoljuk, szerecsendióval,petrezselyemmel, frissen őrölt borssal és esetleg sóval ízesítjük.
  6. Tálalás előtt legalább fél órával legyen kész, tartsuk langyos helyen, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek. Mindenféle sülthöz, párolt húshoz, halhoz tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17587
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Ajánló

Variálható hozzákevert hordós káposztával, belé szeletelt uborkával, paradicsommal, csemegeuborkával. Ha savanyúságot keverünk belé, figyelnünk kell az ecet mennyiségére! Ecet helyett lehet mustárral is ízesíteni. Ebben az esetben pedig a leves sótartalmát is figyelembe kell vennünk.

Receptkategóriák

Svábföldön, Bajorországban, Hessenben ünnepi étkezést ritkán kínálnak nélküle. Disznó-marhasültek, bécsi szelet, panírozott halszelet elengedhetetlen kísérője a gyorsétkezdékben is.

Hozzászólások

Levendula

Étteremben ettem ilyet - bajor krumplisaláta néven -, rántott csirkemájhoz adták. A kett? együtt valami isteni volt! Azóta keresem a receptet! Köszi!

ildima

Bécsben ettem ilyet egy Wiener Schnitzel -hez! Nagyon finom volt és azóta is keresem azt az ízt! Most megpróbálom szerintem így már sikerülni fog! Köszönöm!

Trixi....

nemetorszagban nem csak ünnepekkor szinte mindig az asztalon van....szeretem...es van ezer valtozata..ez is kiprobalom most :)

java46

Igen, nagyon kedvelt és általános, de ugyanakkor olyan étel, amely nélkül ünnepi étkezés nem igazi ünnepi, mert nem csak a Schnitzel, de a sültek is ezzel, valamint széles metélttel és a sültekhez készült szósszal kerülnek az asztalra. Salátabüfék állandó szerepl?je. A variánsok minden tagállamban mások. Kevernek bele néhol friss uborkát, paradicsomot, f?tt tojást. Máshol hordós káposztát, vagy pirított, kockára vágott, füstölt hasa-szalonnát, vagy csemege uborkát. A majonézes változat Északon inkább gyakori, a lengyelek is így készítik. Kedvenceim egyike!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek