Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes lepény Katharosz konyhájából

Meggyes lepény Katharosz konyhájából
Meggyes lepény Katharosz konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, finom kevert sütemény, én az idénynek megfelelő gyümölccsel szoktam variálni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A forma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a margarint a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a sütőporos lisztet fokozatosan keverjük bele.
  2. Végül a tojások felvert habját egy csipet sóval óvatosan beleforgatjuk.
  3. Egy közepes méretű kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Elsimítjuk a tetejét, majd magozott gyümölccsel kirakjuk.
  4. Sütés középmeleg sütőben kb. 25 percig (tűpróba!). Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 39x22 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 801
elküldve: 5
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes pite, meggyes kevert, gyümölcsös lepény meggyel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ginipig
Ginipig / Ginipig Wed, 2015-03-18 16:43

Most készítem el ötödjére, nagyon szereti nálunk mindenki! Köszönjük a receptet!!

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2013-04-25 08:50

Nagyon szeretem!Én nem így csinálom,de ezt is kipróbálom!Köszönöm!
Üdv.:petrezselyem

800
cukor 23 dkg
margarin 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 6 db
sütőpor 1 késhegynyi
meggy 15 dkg
porcukor 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál