Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai töpörtyűs pogácsa

Zalai töpörtyűs pogácsa
Zalai töpörtyűs pogácsa
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós, és mégis ropogós a tésztája. Mi Zalában a tepertőt töpörtyűnek mondjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a tejben felfuttatott élesztővel, 2 db tojássárgájával, tejföllel és a zsírral.
  2. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük.
  3. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Még 10 percig pihentetjük, majd 200 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 791
elküldve: 7
receptkönyvben: 124
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

tepertős pogácsa, töpörtyűs pogácsa, omlós tepertős pogi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bandy63
bandy63 Wed, 2016-10-26 09:24

köszi a receptet nagyon könnyen elkészíthető nagyon finom lett

1205
finomliszt 50 dkg
tepertő 25 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
tojássárgája 3 db
tejföl 2 dl
disznózsír 5 dkg
2 tk
bors 0 ízlés szerint