Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabtej rapid

Zabtej rapid
Zabtej rapid
2 perc / előkészület: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabtejet először én is főzéssel készítettem - nekem nagyon "nyálkás" lett és folyton szétvált a víz és a zab a folyadékban. A főzés nélküli változatról a "Fitt Nők Blog"-on olvastam, kipróbáltam, és ez lett a nyerő - innen is köszönet az ötletért. 

Gondoltam, más is szívesen kipróbálja ezt a könnyebbik változatot. A zabpelyhet áztatás előtt át lehet pirítani 1-2 percig száraz serpenyőben, de figyelni kell, mert ha megpirul, kicsit kozmás íze lesz a zabtejnek. Nálam a csíramentesítést a forró víz elintézi.

Ez az elkészítés elég gyors, nem kell vele annyit foglalkozni, és a zabtej nem lesz "nyálkás", illetve szép egynemű a folyadék. Hűtőben kell tartani, és jó, ha 1-2 nap alatt elfogy. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tejallergiásoknak, tejmentesen élőknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet egy hőálló, magas falú edénybe, tálba tesszük.
  2. A vizet felforraljuk, és úgy forrón lassan ráöntjük a zabpehelyre.
  3. Állni hagyjuk 1 órát.
  4. Hozzáadjuk az ízesítőket, és botmixerrel turmixoljuk.
  5. Sűrű lyukú szitán szépen átszűrjük. (A végén maradó sűrű, zabrostos részt már nem kell erőltetni, az már olyan "nyálkás".)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 360
elküldve: 3
receptkönyvben: 138
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabtej, zabpehelyből készült tej, mézes zabtej

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

graszta
graszta Mon, 2013-04-22 10:53

Kipróbáltam a receptet, de valahogy nem azt a végeredményt kaptam, mint ami a képen van. Nekem inkább olyan szürkés-barnás áttetsző vizes valami lett belőle. Abszolút nem az a "tejfehér" szín, mint ami például a képen is látható.
Mi lehet a gond?

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Mon, 2013-04-22 13:55

Kedves Graszta,

Pedig elhiheted, az lett lefotózva, amiről a recept szól. Amire gondolni tudok, mert más nem igazán befolyásolhatja, az a zabpehely minősége. Én apró pelyhes ("finom") zabpelyhet szoktam venni, és mindig abból is készítem.

doktorbuta
doktorbuta Sun, 2013-03-24 16:12

Köszi a receptet, eddig ez lett a legjobb "házi gyártmányú" zabtejem :) és azt hiszem, nem is kísérletezem tovább mással :)

43
zabpehely 3 ek
víz 0.5 l
olívaolaj 0.25 teáskanál
méz 0.5 teáskanál
1 csipet