Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinifasírt 4. - egyszerű

Cukkinifasírt 4. - egyszerű
Cukkinifasírt 4. - egyszerű
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére van bőven cukkinim. Próbálom sokféleképpen felhasználni.
Frissen fogyasszuk a cukkinifasírtokat. Ilyenkor kívül ropogósak, belül puhák és finom fűszeres-hagymás ízük van.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A sütéshez

ajánlat

Salátával kínáljuk. Én tejfölös pradicsomsalátát készítettem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk, kibelezzük (ha kell), és lereszeljük a cukkiniket.
  2. Kézzel jól kinyomkodjuk belőle a levét és egy keverőtálba tesszük.
  3. Apró kockára vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet.
  5. Az összes hozzávalót összekeverjük a cukkinivel. Ha szükséges (túl híg), tehetünk bele lisztet vagy  zsemlemorzsát.
  6. Ízlés szerint sóval, borsal ízesítjük.
  7. Egy-egy evőkanálnyi masszát a felforrósított olajban elsimítunk. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  8. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a cukkinifasírtokról a felesleges olajat.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 537
elküldve: 23
receptkönyvben: 805
elkészítve: 32/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Bhcsilla

Mióta szakács: 2010.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinilepények

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wentimami
wentimami Mon, 2013-07-08 07:56

Szombaton kipróbáltam a receptet, nagyon ízlett, összeállítás közben egy kis maradék szalonnazsíron átpirítottam a hagymát. Én már több receptet is kipróbáltam, de ez volt az első, amire azt mondtam, hogy ezután csak ezt fogom csinálni. Pl. a héten megint.
Köszi szépen!

Nóc
Nóc Sun, 2013-07-07 18:05

Ma elkészítettem ebédre, nagyon finom lett! :))
Köszönöm a receptet! Én liszt vagy zsemlemorzsa helyett sokszor zabkorpát használok, azzal is tökéletes és egészségesebb :)

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sun, 2013-07-07 19:01

Örülök, hogy ízlett. Ki fogom próbálni én is zabkorpával. Lisztet általában tk. rozslisztet használok.

AGI40
AGI40 Mon, 2012-08-20 17:59

Szia ez a fasírt nagyon finom már többször elkészítettem nagy sikere van az egész családban. Ajánlom mindenkinek aki szereti a zöldségféléket.Köszi a receptet.

Edó-ka
Edó-ka Mon, 2012-07-30 18:55

Köszönöm szépen a receptet! Ma elkészítettem vacsorára kevés volt,nagyon izlett az egész családnak! :)))

anitzsirk
anitzsirk Mon, 2011-12-12 21:11

Most este elkészítettem és nagyon nagyon finom!! (Bár petrezselyem nem volt itthon de így is nagyon jó lett. Köszönöm a receptet!

Chezza9013
Chezza9013 Sat, 2011-09-03 09:40

Köszi szépen a receptet! Kicsit félve készítek sós kajákat még egyelőre, de ez nagyon bejött. És olyan jól érződött a petrezselyem zöldje, imádom:)

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2011-09-03 18:59

Nagyon szívesen! Én mindenbe jó sok petrezselymet teszek. A leg egyszerűbb ételeket is remekül feldobja.

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2011-08-06 14:18

Kedves Csilla! Töménytelen mennyiségű cukkinimmel már nem tudtam mihez kezdjek. Aztán megsütöttem a fasírtot. Tettem bele reszelt sajtot, és egy kevés darált húst is, meg egy kevés pirospaprikát. Hihetetlen finom lett. Azt mondta a párom, aki nincs oda a cukkiniért, hogy ez jöhet minden héten.:))
Még jobb, hogy egy másik recept hozzászólásánál olvastam, hogy sütőben, tepsiben sütötték meg. Bátran ajánlom neked úgy is. Szilikonos sütőpapírra tettem a fasírtokat, félidőnél villával átfordítottam. Nincs olajszag,nem kell ott álldogálni, az eredmény pedig kívül ropogós, belül puha aranyszínű fasírtok. Köszi a receptet!:)

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2011-08-06 19:30

Kedves Szilviaa! Köszönöm az elismerő szavakat! Örömmel tölt el, hogy bevált Neked is a recept. Mindenképpen ki fogom én is próbálni sütőben sütve. Igyekszem amit lehet nem bő olajban sütni. De valahogy ennél nem jutott eszembe.... Köszönöm az ötletet és további jó sütés-főzést kívánok!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-02 21:27

Kedves Csilla!tegnap tökkel ugyan de elkészítettem,só helyett delikátot tettem bele,és a zsemlemorzsát kihagytam.Nagyon ízlett,még a páromnak is,aki helyből elutasította eddig a tököt:)
Holnap is elkészítem,mert még maradt a tökből:)
üdv.:zsuzsi

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Wed, 2011-08-03 11:05

Kedves Zsuzsi! Örülök, hogy bevált a recept. A tök és a cukkíni elég közeli rokonok ahhoz, hogy helyettesíteni lehessen őket. Nem hiszem, hogy túl nagy lenne a végeredményben is a különbség. Én tejfölös paradicsom salátával szeretem a legjobban. Holnap nálunk is ez lesz a menü:-) Legutóbb reszeltem bele sajtot. Hát valami mennyei volt...

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Thu, 2011-07-14 20:39

Kedves sonja17! Kitaláltad a gondolatomat. Azt tervezem, hogy szombaton sajttal fogom elkészíteni.

gigi0407
gigi0407 Sun, 2011-04-03 11:16

Szia,

nagyon jo a recept, en azert kicsit megvarialtam: lisztet nem rakok bele, hanem szojagranulatumot. Minden heten kell csinalnom, a Kedvesem azt mondta, jobb mint az "igazi" es elete vegeig tudna ezt enni. Kell ennel nagyobb dicseret nekunk? Szoval nagyon koszonom, tovabbi jo fozocskezest!

Gyorgyi

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sun, 2011-04-03 16:34

Szia gigi0407! Mindig örülök, ha valakinek tetszik a receptem. Én is azt szeretem, ha elfogy amit főzök... Ha meg külön kérik is, hogy valamit rendszeresen készítsek, az minden dicséretnél többet ér....
Nyáron kínomban készítettem először, amikor már nem tudtam mit kezdeni a sok cukkinivel. Remélem idén is sok terem majd. Szép napot Neked!

553
cukkini 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
petrezselyem 0.5 csokor
zsemlemorzsa 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl