Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-mazsolás muffin

Zabpelyhes-mazsolás muffin
Zabpelyhes-mazsolás muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 100 legjobb muffin könyvecske újabb gyöngyszeme. Egyszerű, könnyű, nagyon fincsi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Habverő segítségével kikeverjük a vajat, a cukrot, az almalekvárt és a tejet.
  3. A lisztet elkeverjük a száraz hozzávalókkal. Apránként hozzáadjuk a folyékony összetvőkhöz.
  4. A tojásfehérjéket a vanília aromával és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A habot finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához.
  6. A tészát a muffinformába adagoljuk, sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  7. Sütés után hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes muffin, mazsolás muffin, gyors és egyszerű muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
finomliszt 15 dkg
zabpehely 10 dkg
mazsola 15 dkg
barna cukor 12 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 1 dl
tojásfehérje 4 db
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 csipet