Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés muffin Mara konyhájából

Fügés muffin Mara konyhájából
Fügés muffin Mara konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a fügét, és mivel saját termésünk van, ezért szeretek kísérletezni vele. Ez a muffin is a kísérleteim egyike.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csokoládéhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füge kivételével a hozzávalókat összekeverjük.
  2. A muffin formába a muffin papírt beletesszük. Egy kis kanállal teszünk a muffin formába, beleteszünk egy kis karikára vágott fügét. És teszünk még a tetejére masszát.
  3. 170-180 fokon megsütjük.
  4. A csokoládét gőz felett a margarinnal és olajjal felolvasztjuk, és a muffinokat belemártjuk. A tetejére füge karikákat teszünk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin fügével, csokiba mártott fügés muffin, csokoládéba mártott muffin fügével

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Talina
Talina / Talina Fri, 2014-10-24 20:27

Akkor jó volt a megérzésem :P Még szerencse hogy nem raktam bele annyit! :)

Talina
Talina / Talina Fri, 2014-10-24 11:57

Szia! Még csak tervezem az elkészítést, de olyan kérdésem volna, hogy az a fél liter olaj a tésztában nem sok?

767
kefir 2 dl
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
cukor 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
füge 5 db
sütőpor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
margarin 3 dkg
napraforgó olaj 5 ml