r
Nosalty Logó

Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2820 micro
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat meghámozzuk, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, és felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és pár percig együtt pirítjuk. Fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Felaprított petrezselyemzöldet adunk hozzá, és hagyjuk kihűlni.
  4. Keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  5. Vizes kézzel formázzuk, és kevés olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 622
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 98217
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Párolt rizzsel vagy egy nagy adag salátával fogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából
A kis gasztronauta 142 recept

Gasztroújságokban jobbnál jobb gombás ételekkel találkozni, ezt a receptet is ott találtam. A képen fokhagymás tejföllel tálaltam, de tartármártással lenne az igazi. A tartármártás elkészítése a "Gombafejek Orly módra" receptemnél található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!