Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos zabpelyhes cookie

Ananászos zabpelyhes cookie
Ananászos zabpelyhes cookie
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éva kolléganőm az egészséges ételek megszállottja. Kedvenc gyümölcse pedig az ananász. Ezt a receptet a névnapja alkalmából próbáltam ki először, gondolván, hogy a zabpehely és az ananász be fog Neki jönni. Így is lett, ráadásul miután megkóstolta, azt mondta, hogy ez nem is süti, hanem igazi „egészség-falatka”! Ha Neki ez így megnyugtatóbb, hát legyen…!

www.sutigyar.hu

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tartsuk fémdobozban. Kb. 3 tucat lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a Rama-t és a cukrot egy nagy tálban.
  3. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojást, keverjük habosra, majd adjuk hozzá a többi száraz alapanyagot, végül a mazsolát és az ananászt.
  4. Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak.
  5. Szórjuk meg zabpehellyel.
  6. Süssük kb.10 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
  7. Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 697
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Cookie Chef

Mióta szakács: 2013.02.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ananászos-zabpelyhes keksz, ananászos keksz zabpehellyel, zabos gyümölcsös keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
margarin 125 g
cukor 100 g
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
zabpehely 65 g
finomliszt 100 g
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 tk
sütőpor 1 tk
ananászkonzerv 100 g
görög mazsola 175 g