r
Nosalty Logó

Zabos linzer

NS
Zabos linzer
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

603
Kalória
14.4g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
25.8g
Víz
129.5g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
22.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 412 kcal

Elkészítés

  1. Kimérjük az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba, és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajkockákat, és az ujjaink hegyével elkezdjük szétmorzsolni. Amikor nagyjából kész, hozzáadjuk a vaníliamagokkal elkevert tojássárgákat és a citrom levét. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – könnyen összeáll a tészta.
  2. Fóliába csomagoljuk, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a zabpehely rendesen megszívja magát.
  3. Amikor elérkezik a sütés ideje, a sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütésen.
  4. Kb. 0,6 mm-es szeleteket vágunk a kemény masszából, és 12-14 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a felső élei elkezdenek megpirulni.
  5. 1-2 perccel azután, h kivettük a sütőből, rácsra áttesszük, és ott hűtjük ki. Jól záródó fémdobozban tároljuk, amíg el nem fogy.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családom egyik tagja sajnos érzékeny a tojásfehérjére. Zabos sütirecepteket eddig csak egész tojással láttam, ezért kénytelen voltam megalkotni a saját változatomat.

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...