r
Nosalty Logó

Zabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba, és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajkockákat, és az ujjaink hegyével elkezdjük szétmorzsolni. Amikor nagyjából kész, hozzáadjuk a vaníliamagokkal elkevert tojássárgákat és a citrom levét. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – könnyen összeáll a tészta.
  2. Fóliába csomagoljuk, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a zabpehely rendesen megszívja magát.
  3. Amikor elérkezik a sütés ideje, a sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütésen.
  4. Kb. 0,6 mm-es szeleteket vágunk a kemény masszából, és 12-14 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a felső élei elkezdenek megpirulni.
  5. 1-2 perccel azután, h kivettük a sütőből, rácsra áttesszük, és ott hűtjük ki. Jól záródó fémdobozban tároljuk, amíg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 19325
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Ajánló

Néhány variáció: Kakaós-kardamomos: 70g aprószemű zabpehely, 30 g holland kakaópor, ½ tk őrölt kardamom, 3-4 ek narancslé Mákos-citromos: 50 g darált mák a mandula helyett Almás-fahéjas: 30 g almachips apró darabokra, citrom helyett esetleg 3-4 ek almalé, ½ tk fahéj Csokis-kardamomos: 50 g étcsokipasztilla apróra tördelve, ½ tk őrölt kardamom, 1 kihűlt koffeinmentes eszpresszó

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családom egyik tagja sajnos érzékeny a tojásfehérjére. Zabos sütirecepteket eddig csak egész tojással láttam, ezért kénytelen voltam megalkotni a saját változatomat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.