r
Nosalty Logó

Zabos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2803 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 2803 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Kb. 1 dl langyos tejben elkeverünk egy teáskanál mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a liszteket és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgáját és az olvasztott vajat. Kicsit összedolgozzuk, és apránként hozzáadagoljuk a langyos tejet, annyit, amennyitől lágy, de még jól gyúrható tésztát kapunk.
  3. Gombócba gyúrjuk, és 1 órán át lefedve, meleg helyen kelesztjük.
  4. Mikor szépen duplájára kelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, és hengerekké sodorjuk őket, majd pedig egyszerűen összefonjuk, mint egy copfot. A két végét pedig kicsit alátűrjük, hogy szép legyen.
  5. Lisztezett tepsibe helyezzük, és újra kelesztjük kb. 30-45 percig.
  6. Sütés előtt lekenjük a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk kis zabpehellyel, és 170 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17582
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 28.

Ajánló

El lehet készíteni édesebben is, sósabban is, attól függően, ki hogy szereti! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évben sütök kalácsot, idén pedig úgy döntöttem, kicserélem a liszt egy részét rosttal telibb lisztekre. Izgultam, hogy sikerül-e, de szerencsére első próbálkozásra is nagyon szép, finom és omlós lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek