r
Nosalty Logó

Ostoros kalács Adamsy konyhájából

NS
Ostoros kalács Adamsy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1278
Kalória
23.6g
Fehérje
175.3g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
62.7g
Víz
144.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
67.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4058 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 7669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd belekeverjük a lassan belecsurgatott olajat (ügyeljünk, hogy ne legyen csomós), a felfuttatott élesztőt, tejet, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjétis.
  2. Az egészet jól összegyúrjuk. Ezután 6 részre osztjuk, cipókat formálunk, és letakarva legalább 30 percig pihentetjük.
  3. A krémhez a margarint, vaníliás cukrot, porcukrot és kakaóport habosra keverjük.
  4. A cipókból vékony kerek lapokat sodrunk, megkenjük krémmel, majd egyenként feltekerjük. 2-3-at összefonunk, a végüket összecsípjük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és további legalább 30 percig kelesztjük.
  6. A tojások sárgáját kikeverjük, és egyenletesen megkenjük a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük. (A tésztákat én 2-vel tekertem, nekem így 3 óriás kalácsom lett.:) )

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Már régóta szerettem volna kalácsot sütni, és ennél a receptnél éreztem azt, hogy érdemes nekilátni. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri. :)

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek