Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros kalács Adamsy konyhájából

Ostoros kalács Adamsy konyhájából
Ostoros kalács Adamsy konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna kalácsot sütni, és ennél a receptnél éreztem azt, hogy érdemes nekilátni. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd belekeverjük a lassan belecsurgatott olajat (ügyeljünk, hogy ne legyen csomós), a felfuttatott élesztőt, tejet, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét is.
  2. Az egészet jól összegyúrjuk. Ezután 6 részre osztjuk, cipókat formálunk, és letakarva legalább 30 percig pihentetjük.
  3. A krémhez a margarint, vaníliás cukrot, porcukrot és kakaóport habosra keverjük.
  4. A cipókból vékony kerek lapokat sodrunk, megkenjük krémmel, majd egyenként feltekerjük. 2-3-at összefonunk, a végüket összecsípjük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és további legalább 30 percig kelesztjük.
  6. A tojások sárgáját kikeverjük, és egyenletesen megkenjük a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük. (A tésztákat én 2-vel tekertem, nekem így 3 óriás kalácsom lett.:) )
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 250
elküldve: 6
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kalács, fonott kalács, ostoros rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anditta
anditta Mon, 2014-04-07 11:36

tavaly húsvétra sütöttem először ezt a kalácsot de idén is ő lesz a befutó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-18 12:48

A recept tetszik, nagyon is!!!!!, és nem csodálkozok, hanem hatalmas mosollyal várom, hogy én is ilyen gusztára készíthessem. Köszönöm.:-O
Éva-Anyóca

1271
finomliszt 80 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
tojásfehérje 4 db
élesztő 6.5 dkg
tej 5 dl
margarin 32 dkg
porcukor 26 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaníliás cukor 4 csomag
tojássárgája 4 db