r
Nosalty Logó

Ostoros kalács Adamsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ostoros kalács Adamsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4058 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 7669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd belekeverjük a lassan belecsurgatott olajat (ügyeljünk, hogy ne legyen csomós), a felfuttatott élesztőt, tejet, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjétis.
  2. Az egészet jól összegyúrjuk. Ezután 6 részre osztjuk, cipókat formálunk, és letakarva legalább 30 percig pihentetjük.
  3. A krémhez a margarint, vaníliás cukrot, porcukrot és kakaóport habosra keverjük.
  4. A cipókból vékony kerek lapokat sodrunk, megkenjük krémmel, majd egyenként feltekerjük. 2-3-at összefonunk, a végüket összecsípjük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és további legalább 30 percig kelesztjük.
  6. A tojások sárgáját kikeverjük, és egyenletesen megkenjük a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük. (A tésztákat én 2-vel tekertem, nekem így 3 óriás kalácsom lett.:) )
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8733
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szerettem volna kalácsot sütni, és ennél a receptnél éreztem azt, hogy érdemes nekilátni. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...