Nosalty Logó

Zabos-csokis tallérok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GasztroMókus
Zabos-csokis tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2607.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 2542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Almát meghámozzuk, lereszeljük és rászórjuk a fahéjat és a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet és az ovasztott vajat, majd összekeverjük és állni hagyjuk 10 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon.
  3. A mogyorót feldaraboljuk és hozzákeverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást, kakaót, lisztet, szódabikarbónát és a csipet sót.
  5. A sütőt kb. 150 fokra előmelegítjük.
  6. A sütőlemezre dió nagyságú gombócokból korongokat formázunk.
  7. Kb 20 percig sütjük. Ha megszúrjuk és már nem ragad, akkor kész.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12787
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

GasztroMókus 4 recept

Ezt a sütit a finomított szénhidrátmentes életem 9. hetében készítettem, amikor már nagyon éheztem valami csokisra. Az ihletet az igazi nassolnivaló cookie-k adták. Bármilyen olajos magvat tehetünk bele, dióval is kiváló. Mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel is gazdagíthatjuk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

a zab sajnos nem gluténmentes, a tönkölyliszt f?leg nem :(

Sunaj

Én is pont ezt szerettem volna jelezni!!!!!! Búza, árpa, rozs, zab! Szóba sem jöhetnek!

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem szólókhoz,ez nekünk gluténérzékenyeknek méreg bomba :(

Törölt felhasználó

Én elkészítettem isteni finom lett,nekem nem számít a glutén igaz,hogy tönkölyliszt helyett Norbi update lisztet tettem

Törölt felhasználó

Kedves el?ttem szólók! A zabot a legtöbb gluténérzékeny tolerálja, tehát gond nélkül fogyaszthatja, méghozzá úgy, hogy sem ellenanyagot nem termel a szervezete, sem a vékonybél nyálkahártyája nem épül le. A zabban található anyag a glutén frakció családjába tartozik, ahhoz hasonló. Ám mind a búzában, mind a rozsban, árpában és zabban más más a gondot okozó molekula, nevezetesen: gliadin, secalin, hordein és avenein. Egy jó pár éve megváltozott a protokoll azzal kapcsolatban, hogy a zab fogyasztható-e liszérzékenyeknek, vagy sem. Örömmel tájékoztatom az érintetteket (jómagam is az volnék), hogy a zab fogyasztható, de mindenképpen kontrollálni kell az ellenanyagszinteket a vérben a fogyasztás megkezdését követ?en. Biztos, ami biztos... Dupla zárójel következik :-) Svédországban, ahol élek, nem is kérdés a zab, nagyon sok liszérzékenyeknek készített lisztben, sütiben el?fordul. A fenti tájékoztató persze nem Szent Írás, csupán egy orvostanhallgató megjegyzése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk