Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos-csokis tallérok

Zabos-csokis tallérok
Zabos-csokis tallérok
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a finomított szénhidrátmentes életem 9. hetében készítettem, amikor már nagyon éheztem valami csokisra. Az ihletet az igazi nassolnivaló cookie-k adták. Bármilyen olajos magvat tehetünk bele, dióval is kiváló. Mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel is gazdagíthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Almát meghámozzuk, lereszeljük és rászórjuk a fahéjat és a cukrot.

  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet és az ovasztott vajat, majd összekeverjük és állni hagyjuk 10 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon.

  3. A mogyorót feldaraboljuk és hozzákeverjük.

  4. Hozzáadjuk a tojást, kakaót, lisztet, szódabikarbónát és a csipet sót.

  5. A sütőt kb. 150 fokra előmelegítjük.

  6. A sütőlemezre dió nagyságú gombócokból korongokat formázunk.

  7. Kb 20 percig sütjük. Ha megszúrjuk és már nem ragad, akkor kész.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 562
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroMókus

Mióta szakács: 2012.10.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cookie, zabos keksz, csokis keksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Urev
Urev Tue, 2013-02-05 15:28

Kedves előttem szólók!

A zabot a legtöbb gluténérzékeny tolerálja, tehát gond nélkül fogyaszthatja, méghozzá úgy, hogy sem ellenanyagot nem termel a szervezete, sem a vékonybél nyálkahártyája nem épül le. A zabban található anyag a glutén frakció családjába tartozik, ahhoz hasonló. Ám mind a búzában, mind a rozsban, árpában és zabban más más a gondot okozó molekula, nevezetesen: gliadin, secalin, hordein és avenein.
Egy jó pár éve megváltozott a protokoll azzal kapcsolatban, hogy a zab fogyasztható-e liszérzékenyeknek, vagy sem. Örömmel tájékoztatom az érintetteket (jómagam is az volnék), hogy a zab fogyasztható, de mindenképpen kontrollálni kell az ellenanyagszinteket a vérben a fogyasztás megkezdését követően. Biztos, ami biztos...
Dupla zárójel következik :-)
Svédországban, ahol élek, nem is kérdés a zab, nagyon sok liszérzékenyeknek készített lisztben, sütiben előfordul. A fenti tájékoztató persze nem Szent Írás, csupán egy orvostanhallgató megjegyzése.

paprobika
paprobika Sun, 2013-02-03 13:15

Én elkészítettem isteni finom lett,nekem nem számít a glutén igaz,hogy tönkölyliszt helyett Norbi update lisztet tettem

Emma2008
Emma2008 Sun, 2012-10-28 15:00

Csatlakozom az előttem szólókhoz,ez nekünk gluténérzékenyeknek méreg bomba :(

Sunaj
Sunaj Sun, 2012-10-28 11:28

Én is pont ezt szerettem volna jelezni!!!!!! Búza, árpa, rozs, zab! Szóba sem jöhetnek!

627
margarin 15 dkg
1 csipet
tojás 1 db
zabpehely 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 7 dkg
xilit 3 ek
fahéj 1 kk
alma 3 db
szódabikarbóna 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 3 ek
dió 1 marék