Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes csók csokitalpakon

Zabpelyhes csók csokitalpakon
Zabpelyhes csók csokitalpakon
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tartottam itthon kekszet, sokszor zabkekszet is. Egészen addig szerettük, amíg el nem kezdtem olvasgatni a benne szereplő összetevőket - elolvasva inkább úgy döntöttem, hogy sütök magunknak igazit.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nekünk az vált be, ha kicsi, lapos kekszeket sütök, mert akkor picit ropogósabb, viszont figyelni kell a sütésnél, mert gyorsan elkészül .

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarinban megpirítjuk a zabpelyhet.
  2. Rászórjuk a cukrokat, és addig kevergetjük, amíg elolvadnak.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az összekevert tojásokat.
  4. Kávéskanállal vagy vizes kézzel kis halmokat helyezünk a zsírpapírral kibélelt tepsibe.
  5. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Az étcsokoládét az olajjal vízgőzön felmelegítjük, és a kekszek alját belemártjuk/megkenjük, és hagyjuk megszáradni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes keksz
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz csokoládémázzal, csokis zabpelyhes keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
zabpehely 25 dkg
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek