r
Nosalty Logó

Wokos egytál Kingabinga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Wokos egytál Kingabinga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6678.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2835 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és néhány percre a fagyasztóba tesszük, mielőtt felvágjuk. (Amikor így járok el, az illóolajok megfagynak kicsit, épp csak annyira, hogy kevésbé legyen könnyes a hagymaaprítás.)
  2. Amíg a vöröshagyma a fagyasztóban pihen, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát vastagabb csíkokra szeleteljük. Ha ezzel készen vagyunk, kivesszük a vöröshagymát a hűtőből, és az egyiket finomra, a másikat vastagabb szeletekre/cikkekre vágjuk.
  3. A gombát - ha szép tiszta - csak folyó víz alatt leöblítjük (egyéb esetben pucoljuk), és a szárával együtt nagyobb darabokra, szeletekre vágjuk. Rusztikusan, ahogy sikerül tökéletes lesz, mert minél nagyobb darabok maradnak meg, annál finomabb, amikor ráharapunk. :)
  4. A wokban fél-1dl olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát. Pár percig nagy lángon sütve kevergetjük, majd rádobjuk a fokhagymát is. Összeforgatjuk, és amikor már érezzük a fokhagyma illatát, rádobjuk a gombát is. Összekeverjük, és hagyjuk sülni. Időnként megkeverjük, hogy mindenhol érje a forróság, mialatt elkészítjük a húst.
  5. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és rádobjuk a darált húst. Ízlés szerint sóval, borssal (csak bátran!) és őrölt köménymaggal ízesítjük, és addig keverjük, pirítjuk, amíg a húsdarálékok kis darabokban különválnak egymástól.
  6. Amíg a hús készül, szűrőkanálban forró folyóvíz alatt leöblítjük a rizst. Akkor lesz jó, amikor a lefolyó víz szinte már teljesen átlátszó.
  7. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez, amit továbbra is nagy lángon főzünk/pirítunk. A hús helyére kb. fél deciliter olívaolajat öntünk, és néhány perc alatt átforgatjuk benne a leöblített rizst. Ezt követően a húsos zöldségekhez adjuk, és újra megsózzuk, borsozzuk (körülbelül annyi fűszert használjunk, amennyivel egy átlagos párolt rizst ízesítenénk).
  8. Összekeverjük, felöntjük 4 bögre forró vízzel, ismét átkeverjük, majd a lángot kicsire mérsékelve fedő alatt kb. 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük.
  9. Amikor elkészült, az ételt átkeverjük, és ízlés szerint reszelt sajttal és/vagy chiliszósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 732
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wokos egytál Kingabinga konyhájából
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Amikor valami olyan finom, hogy egymás után két este is el kell készítenem a párom örömére, akkor azt illik a Nosalty-n is közkinccsé tenni. :) Gyors, ízletes, szaftos finomság, aminek semmi köze a klasszikus wokban készült ételekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Kétszer gondold meg, megeszed-e a nyálkás salátát: ilyen veszélye lehet

A salátákat magában és köretként is fogyaszthatjuk, pláne ha valamit gyorsan kell összedobni. Sajnos azonban nem ritka jelenség, hogy a vásárlást követő napon már nyákos levelrészeket találunk. Ilyenkor vagy kidobásra ítéljük, jobb esetben megy a komposztba, vagy ezeket a részeket eltávolítva felhasználjuk még a konyhában. De valójában mennyire egészséges megenni ezután a saláta többi részét?

Nosalty

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!