r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Góth Gergő
Vörösboros vaddisznópörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    503.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5100.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    462 micro
  • β-karotin
    3188 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1918 micro
Összesen 5437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később. A hagymát is apró kockára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük a vöröshagyma mellé.
  2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Majd hozzáadjuk a húst, és egy kis színt adunk neki. Miközben színe lesz a húsnak, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal. Közben folyamatosan keverjük.
  3. Amikor már jól eloszlott a fűszerpaprika és mindent megszínezett, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Adunk hozzá szilvalekvárt. És meglocsoljuk egy kis vörösborral. (Előtte győződjünk meg róla, hogy jó minőségű a bor.)
  4. Utolsó lépésként felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a húsokat és a többi hozzávalót. Fedő alatt szaftosra főzzük, amíg szinte teljesen el nem fövi a levét.
  5. Közben köretet készítünk hozzá, vizet forralunk, szarvacska tésztát teszünk bele.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 36443
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 25.

Ajánló

Egy vasárnapi ebéd főételének kiváló választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros vaddisznópörkölt
Góth Gergő 8 recept

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez az icike-picike mind megette!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek