r
Nosalty Logó

Brokkolis vörössügér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis vörössügér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 362 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    773 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4720 micro
Összesen 1449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú tepsibe vagy tűzálló tálba belefektetjük a halat. Megsózzuk, enyhén borsozzuk.
  2. A tejszínből, a tojássárgájából, és a lisztből folyamatos kevergetés mellett mártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A halakat befedjük a rózsáira szedett és feldarabolt brokkolival.
  4. Leöntjük a mártással.
  5. Reszelt sajttal beborítjuk. (Ez el is maradhat.)
  6. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük lefedve, majd kb. 10 percig fedő nélkül megpirítjuk a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6363
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Ajánló

Ha mélyhűtött halból készítjük, akkor a halat teljesen fel kell olvasztani, és papírtörlővel alaposan leitatni róla a vizet, különben nagyon híg lesz a végeredmény. Sült krumpli illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A minden héten együnk halat akcióm e heti nyertese. A "zenélős autóból" nagyon jó vörössügér filét és brokkolit vettem, ez készült belőle.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.