r
Nosalty Logó

Vörösboros hagymás máj

NS
Vörösboros hagymás máj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

255
Kalória
22.2g
Fehérje
8.7g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
223.8g
Víz
431.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1337 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    895 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16564 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3003 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1489 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Közben felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot.
  2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a lecsepegtetett májat, és átforgatjuk, hogy minden oldalról "kifehéredjenek" a csíkok. Rátesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  3. Amikor már késznek gondoljuk a májat, ráöntjük a vörösbort, és 1-2 percig tovább forraljuk, hogy az alkoholos íz eltűnjön, viszont a bor gazdag aromája megmaradjon.
  4. Kölessel, hajdinával, rizzsel ajánlom. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Régóta állt a mélyhűtőben egy nagy adag máj, és épp volt egy üveg bontott vörösborom is. Kettejük szerelemgyereke lett ez a kis hagymás máj.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...