r
Nosalty Logó

Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
picizsuzsi
Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3364 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2383 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13456 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk kockára a hagymát, a májat (kb 2 cm-es darabokra), a bacon szeleteket csíkozzuk fel.
  2. A hagymát és a bacont egyszerre kezdjük el pirítani.
  3. 5-6 perc múlva rakjuk hozzá a májat, és fehéredésig pirítsuk, és szórjuk meg majorannával és borssal, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
  4. Amikor a máj is kész, adjuk hozzá a gombát, és pároljuk, amíg kissé összeesik.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt, a mustárt és a tömlős sajtot, és forraljuk fel, majd kb 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3224
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Köretként rizst vagy tésztát főzünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Nem volt kedvem a hagyományos resztelt májhoz, meg a tejszínes-gombához, így hát összeraktam, ami van, és íme ez lett belőle, nem olyan bizarr, mint, aminek látszik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...