Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj

Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj
Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem a hagyományos resztelt májhoz, meg a tejszínes-gombához, így hát összeraktam, ami van, és íme ez lett belőle, nem olyan bizarr, mint, aminek látszik :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként rizst vagy tésztát főzünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk kockára a hagymát, a májat (kb 2 cm-es darabokra), a bacon szeleteket csíkozzuk fel.
  2. A hagymát és a bacont egyszerre kezdjük el pirítani.
  3. 5-6 perc múlva rakjuk hozzá a májat, és fehéredésig pirítsuk, és szórjuk meg majorannával és borssal, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
  4. Amikor a máj is kész, adjuk hozzá a gombát, és pároljuk, amíg kissé összeesik.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt, a mustárt és a tömlős sajtot, és forraljuk fel, majd kb 10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 471
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

picizsuzsi

Mióta szakács: 2014.01.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

resztelt máj csirkemájból, gombás csirkemáj tejszínnel, tejszínes csirkemáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
csirkemáj 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bacon 6 szelet
főzőtejszín 3 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
majoranna 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek