Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-csülkös-gombás-pacalpörkölt

Vörösboros-csülkös-gombás-pacalpörkölt
Vörösboros-csülkös-gombás-pacalpörkölt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feleségem utálja a pacalt, a szagát meg különösen, így kénytelen vagyok konzervet használni.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölthöz

A rizshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A pörkölthöz

  1. A vöröshagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a paprikákat a pörkölthöz karikára vágjuk, a paradicsomot, a gombát szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, majd kicsit később a gombát.
  3. Amikor az is megpirult, ráöntjük a zöldborsót, végül a paradicsomot. Fűszerezzük.
  4. A serpenyőbe beletesszük a pacalt, beleöntjük a vörösbort, összekeverjük, felrottyantjuk.

A rizshez:

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A rizshez a chilit és a petrezselymet aprítjuk, a rizshez keverjük. Melegen tartjuk.

A díszítéshez:

  1. Tálaláskor szedünk a tányérra a rizsből, mellé a pacalból, s teszünk rá egy chilipaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pacalpörkölt másként, pacalpörkölt csülökkel, gombás-zöldborsós pacalpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
chili 3 db
paradicsom 1 nagy db
csiperkegomba 2 nagy db
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
pacal 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vörösbor 1 dl
rizs 12.5 dkg
chili 3 db
petrezselyem 1 csokor
chili 3 db