r
Nosalty Logó

Babos - gombás pacal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Babos - gombás pacal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Összesen 776 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Összesen 3099 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Összesen 138 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    383 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 776 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    230.1 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    992 micro
  • Kolin:
    2269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2804 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 3099 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Elkészítés

Az abáláshoz

  1. A pacalt feltesszük abálni a félbevágott vöröshagymával, babérral, fokhagymával, és az egész borssal.
  2. Az előzőleg beáztatott babot, a gombát és a pacalt is csak 3/4-ig főzzük meg. Külön-külön főzzük a babokat és a gombát is, mivel nem azonos a puhulási idejük. De a főzőlevet ne borítsuk ki, mivel a későbbiekben ezzel eresztjük fel a pörköltet. Így nem vesznek el a finom ízek.
  3. Ha a pacal nem fagyasztott, akkor csíkokra vágjuk, miután kivettük az abaléből.
  4. Zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, és megszórjuk paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a körmöket. Így főzzük kb 15-20 percet.
  5. Majd beletesszük a pacalt, a babot, a paradicsomot, és a paprikát. A gomba és a bab főzőlevével engedjük fel.
  6. Főzés közben fűszerezzük, és 3-4 gerezd fokhagymát teszünk bele.
  7. Mikor már majdnem kész, akkor beletesszük a csíkokra vágott gombát is.
  8. Sós lében főtt hasábburgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9297
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babos - gombás pacal
Arthemis 32 recept

Egy reggel kicsit lustálkodtunk, és akkor láttuk valamelyik csatornán, amint ezt készítették. Akkor nagyon megtetszett, mivel külön-külön igen finom mindegyik összetevő, így  szerintünk ha összefőzzük őket, akkor biztos nem lehet rossz. Hát nem tévedtünk. :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek