r
Nosalty Logó

Pacal firenzei módra

Cafika
Pacal firenzei módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
40.7g
Fehérje
11.9g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
367.7g
Víz
322g
Koleszterin
3.2g
Rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7907.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2085 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    3885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1470.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8236 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, előfőzött pacalt felszeleteljük vékony csíkokra, megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát, a répát és a zellerszárat megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra felmetéljük.
  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet. Mikor a fokhagyma pirul, hozzáadjuk a kockákra metélt hagymát, répát és zellerszárat is, majd kevergetve pirítjuk tovább kb. 5 percig.
  4. Hihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a pacalt, hagyjuk, hogy elfője a levét, majd hozzáadjuk a fehérbort, és ezt is elfőzzük alóla.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, 1 merőkanál húslét, sózzuk, borsozzuk, és 45 perc alatt készre főzzük. gyakran megkeverjük, és időnként hozzáadunk egy kis húslevet.
  6. Mikor kész, lekapcsoljuk, hozzáadjuk a parmezánt, összekeverjük, 5 percet pihentetjük.
  7. Forrón tálaljuk, ha kell, még parmezánt szórunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

A pacalt is sokféleképp el lehet készíteni, most erre a receptre voltam kíváncsi, az eredmény finom lett. Eredeti receptet az interneten találtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...