r
Nosalty Logó

Pacal firenzei módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Pacal firenzei módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 471 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1882 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 471 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7907.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2085 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    3885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8236 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1882 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, előfőzött pacalt felszeleteljük vékony csíkokra, megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát, a répát és a zellerszárat megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra felmetéljük.
  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet. Mikor a fokhagyma pirul, hozzáadjuk a kockákra metélt hagymát, répát és zellerszárat is, majd kevergetve pirítjuk tovább kb. 5 percig.
  4. Hihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a pacalt, hagyjuk, hogy elfője a levét, majd hozzáadjuk a fehérbort, és ezt is elfőzzük alóla.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, 1 merőkanál húslét, sózzuk, borsozzuk, és 45 perc alatt készre főzzük. gyakran megkeverjük, és időnként hozzáadunk egy kis húslevet.
  6. Mikor kész, lekapcsoljuk, hozzáadjuk a parmezánt, összekeverjük, 5 percet pihentetjük.
  7. Forrón tálaljuk, ha kell, még parmezánt szórunk rá.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15467
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

Főtt, tört krumplit és hagymán pirított párolt zöldborsót adunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pacalt is sokféleképp el lehet készíteni, most erre a receptre voltam kíváncsi, az eredmény finom lett. Eredeti receptet az interneten találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek