Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros chilis epersorbet

Vörösboros chilis epersorbet
Vörösboros chilis epersorbet
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eper, mint fő kedvenc, mindenben, mindenhogyan csodálatos.
Ez a mostani sorbet egy különleges, felnőtteknek való finomság meleg estékre.
A chilvel óvatosan, nem szabad hogy elnyomja a finom eperízt!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Természetesen lehet chili nélkül is, akkor is nagyon kellemes hideg édességet kanalazhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörösbort összeforraljuk a fűszerekkel (szegfűszeg, citromhéj) és kevés cukorral.
  2. Az epreket villával összenyomkodjuk a cukorral.
  3. A kihűlt bort és az átpasszírozott epreket összekeverjük és mélyhűtőben lehűtjük.
  4. Fél óránként átkevergetjük és kb. 3 óra múlva kész.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: házi fagyi, gyümölcsfagyi, parfé, vaníliafagyi, fagyitorta, karamellfagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

eper sorbet, boros eper sorbet, csípős eper sorbet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

297
vörösbor 1.5 dl
eper 25 dkg
cukor 10 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
chili 1 csipet