r
Nosalty Logó

Vörösboros bácskai rizses hús

Hobbychef
Vörösboros bácskai rizses hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

838
Kalória
31.9g
Fehérje
94.2g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
318.4g
Víz
94.4g
Koleszterin
6.1g
Rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    636.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    464 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A húst kis darabokra vágjuk, a bacont szeleteljük, a hagymákat aprítjuk, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy edényben kevés olajon megpirítjuk a bacont, ezen megdinszteljük a hagymákat, majd rádobjuk a húst. Amikor kifehéredett, rátesszük a paprikát, a paradicsomot, fűszerezzük, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntünk hozzá vizet, morzsolunk rá füstölt hús kockát és pörkölt alapot, beleöntjük a rizst, megkeverjük.
  3. Mielőtt kész, öntünk hozzá vörösbort, és készre főzzük.
  4. A végén vágunk rá petrezselymet.
  5. Tálaláskor körberakjuk a savanyúsággal, és szórunk rá még paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Finom a bácskai hús, de a vörösbor még jobbá teszi.

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...