Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos, borsós, csirkés rizs

Zöldbabos, borsós, csirkés rizs
Zöldbabos, borsós, csirkés rizs
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevásároltunk, de útközben el kellett mennünk segíteni a párom testvéréhez....a fagyasztott borsóról meg a zöldbabról meg is feledkeztünk.
Így adva volt, hogy mi kerül az asztalra....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss borsóval, zöldbabbal lesz az igazi, de azt csak kíméletesen kell majd párolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemellet és kis darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajon feltesszük sülni a csirkét, sózzuk, fél citrom levét nyomjuk rá. 25-30 percig sütjük. Borsozzuk és még 5 percig sütjük.
  3. Megfőzzük a rizst, úgy hogy egy egész vöröshagymát teszünk a vízbe, kicsit bevagdosva és sózzuk.
  4. Megolvasztjuk a vajat és megpároljuk a borsót, amikor majdnem kész hozzáadjuk a zöldbabot.
  5. Ráöntjük a levest és elfőzzük.
  6. Ezalatt elkészül a hús és a rizs, amit a borsóhoz és a zöldbabhoz adunk.
  7. Fűszerezzük.
  8. 5 percig összesütjük folyamatos kevergetés mellett, mert könnyen odaég.
  9. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Diána

Mióta szakács: 2009.04.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Borsós-zöldbabos-csirkés rizs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
csirkemell filé 80 dkg
olívaolaj 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
gyors rizs 125 g
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 0.5 ek
zöldborsó 30 dkg
zöldbab 30 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 2 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint