Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony tekercs

Vörös bársony tekercs
Vörös bársony tekercs
54 perc / előkészület: 40 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus vörös bársony torta, új formában :)

Mindig is lenyűgöztek a szebbnél szebb vörös bársony torták... akár naked, akár burkolt változatban is, amikor csak felvágás után mutatják meg magukat a csodás piros lapok. Szerettem volna valami nem hétköznapi formában megjeleníteni ezt a rendkívül látványos süteményt, így erre a tekercses megoldásra esett a választásom.

hozzávalók / 12 adag

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Vörös bársony piskóta

  1. A lisztet, kakaót, sütőport és sót összeszitáljuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük (kb. 10 perc), majd a robotgépet kisebb fokozatra állítva hozzácsorgatjuk az olajat, írót, ecetet és a vanília kivonatot. Ezután adjuk hozzá az ételfestéket... ki ki ízlése szerint színezze világosabbra vagy sötétebbre. (A kakaópor még mélyíteni fog a színén!) Én a képen látható színt por állagú, eperpiros ételfestékkel értem el. A robotgépet továbbra is lassú fokozaton járatva lassan hozzákanalazzuk a száraz keverékünket, és alaposan elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a tepsibe terített sütőpapírt, és még melegen óvatosan feltekerjük a porcukros sütőpapírunk segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Vaníliás mascarponekrém

  1. A vajat a porcukorral, robotgép segítségével 1-2 perc alatt elkeverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, és kihabosítjuk, majd a kihűlt piskótára kenjük, és - ezúttal már sütőpapír nélkül - feltekerjük.
  2. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
  3. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 269
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBeuska

Mióta szakács: 2011.04.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Red velvet, piskótatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

294
finomliszt 120 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
sütőpor 1 teáskanál
0.5 teáskanál
tojás 4 db
porcukor 100 g
nádcukor 50 g
napraforgó olaj 30 ml
író 30 ml
ecet 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
ételfesték 1 kávéskanál
teavaj 60 g
porcukor 180 g
mascarpone 180 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
porcukor 1 púpozott ek