r
Nosalty Logó

Vörös bársony tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzBeuska
Vörös bársony tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Összesen 3533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Elkészítés

Vörös bársony piskóta

  1. A lisztet, kakaót, sütőport és sót összeszitáljuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük (kb. 10 perc), majd a robotgépet kisebb fokozatra állítva hozzácsorgatjuk az olajat, írót, ecetet és a vanília kivonatot. Ezután adjuk hozzá az ételfestéket... ki ki ízlése szerint színezze világosabbra vagy sötétebbre. (A kakaópor még mélyíteni fog a színén!) Én a képen látható színt por állagú, eperpiros ételfestékkel értem el. A robotgépet továbbra is lassú fokozaton járatva lassan hozzákanalazzuk a száraz keverékünket, és alaposan elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a tepsibe terített sütőpapírt, és még melegen óvatosan feltekerjük a porcukros sütőpapírunk segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Vaníliás mascarponekrém

  1. A vajat a porcukorral, robotgép segítségével 1-2 perc alatt elkeverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, és kihabosítjuk, majd a kihűlt piskótára kenjük, és - ezúttal már sütőpapír nélkül - feltekerjük.
  2. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
  3. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 33625
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 04.

Receptkategóriák

Vörös bársony tekercs
SzBeuska 10 recept

Klasszikus vörös bársony torta, új formában :) Mindig is lenyűgöztek a szebbnél szebb vörös bársony torták... akár naked, akár burkolt változatban is, amikor csak felvágás után mutatják meg magukat a csodás piros lapok. Szerettem volna valami nem hétköznapi formában megjeleníteni ezt a rendkívül látványos süteményt, így erre a tekercses megoldásra esett a választásom.

Hozzávalók

Vörös bársony piskóta

Vaníliás mascarponekrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek