Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony kuglóf

Vörös bársony kuglóf
Vörös bársony kuglóf
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ikonikus Vörös Bársony Torta kuglófformába öntött receptje. Hamar elkészíthető, omlós és gyorsan fogy. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami különlegeset, mégis hagyományosat elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160°C fokra, alsó-felső sütésre.
  2. Keverjük össze a száraz összetevőket. A lisztet, a kristálycukrot, a cukrozatlan kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Külön tálban verjük fel a tojásokat, aztán keverjük hozzá a szobahőmérsékletű margarint is. Keverjük homogénre. A keverékhez adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tejfölt. Keverjük szép simára a keveréket. Végezetül adjuk hozzá lassú kevergetés közben az ecetet, vanília kivonatot és az ételfestéket.
  4. Keverjük össze a száraz keveréket a nedves masszával.
  5. Vajazzuk ki a formát, és szórjuk be liszttel, majd ezután öntsük bele a masszát.
  6. Ezután tegyük a sütőbe 1 órára, majd egy óra elteltével tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. A porcukrot a kávétejszínnel, csipet sóval kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva Alexa

Mióta szakács: 2019.04.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

red velvet kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

desertlover
desertlover Wed, 2019-04-17 23:01

Micsoda izgalmasan elegáns név. Kedves Éva! A szódabikarbóna helyett lehet használni mást? Pl. sütőport? illetve az ecetnek mi a szerepe? Köszönöm szépen előre is válaszod.

482
finomliszt 320 g
cukor 340 g
cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 teáskanál
tojás 2 db
sütőmargarin 120 g
napraforgó olaj 100 ml
tejföl 200 g
tej 50 ml
ecet 2 teáskanál
ételfesték 8 kávéskanál
vanília kivonat 4 teáskanál
porcukor 230 g
1 csipet
kávétejszín 45 ml