r
Nosalty Logó

Csokis kuglóf 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Csokis kuglóf 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat a cukorral, sóval, a tojássárgávalösszekeverjük.
  2. A lisztbe keverjük a porélesztőt, és az egészet egy kicsit meglangyosítjuk a mikróban.
  3. A dagasztóba/kenyérsütőbe öntjük először a folyékony hozzávalókat, majdhozzá a lisztet.
  4. Ha a tészta kész, kettéosztjuk. Egyik felét kinyújtjuk.
  5. A margarint kis tálban megolvasztjuk (de csak hogy jól kenhető legyen), belekeverjük a 3 ek kakaót (ha kell, még egy kis cukrot is. Ki hogy szereti.)
  6. Ezzel megkenjük a tészta felét, és feltekerjük, mint a kalácsot, majd két felöl felhajtjuk (háromba).
  7. A tészta másik felét kinyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a kakaós tésztagömböt.
  8. Sima felével felül kivajazott kuglófsütőbe rakjuk, megkenjük a tojásfehérjével, kicsit várunk, hogy megint feljöjjön,majd 50-60 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kihűlt, olvasztott csokival átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11091
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Fahéjas variációban is ajánlom kipróbálni! A margarinba 3-4 kanál fahéjas cukor kell akkor. Sok őrölt fahéjjal! Úgy finom:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis kuglóf 4.
tekovacs 91 recept

Annyi féle kelt tészta receptet olvastam már, de nekem ez vált be, és mondhatom, hogy finom is. Az olvasztott margarinos-kakaós tészta kenés ötletét már innen vettem a "Nosalty"-ról:). Egy sós tésztánál olvastam, csak ott reszelt sajtot kevertek a margarinba. Gondoltam, kipróbálom édes változatban is ezt a technikát - és jó lett! A hajtogatott kakaós résztől szép márványos tésztát kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...