r
Nosalty Logó

Vödrös savanyúság cseréphordóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Vödrös savanyúság cseréphordóban
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2274 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    8095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98503.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    97144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    7099.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 2274 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a fűszereket a hideg vízzel, beleöntjük a hordóba vagy vödörbe.
  2. Belerakjuk a megmosott uborkát vagykisdinnyét, karfiolt, cukkinit, zöld paradicsomot, csillagtököt, káposztát stb.
  3. A hordóba vagy vödörbe bármikor újra rakhatunk zöldségfélét, mikor milyen szezon van.
  4. Érdemes naponta, kétnaponta átkeverni. Néhány nap múlva fogyasztható ez a finom, különleges savanyúság.
  5. Ha hordóba rakjuk, akkor mindig legyen víz a tető melletti mélyedésben.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 27649
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kedves kolléganőmtől kaptam néhány éve ezt a receptet. Igaz, hogy műanyag vödörhöz íródott a recept, de mivel nekünk volt egy cseréphordónk, így megpróbáltam abban savanyítani az uborkát. Ez a savanyúság nagyon ropogós és különlegesen finom lett. Ha már minden üveget teleraktam, akkor veszem elő ezt a receptet és rakom tele a hordónkat mindenféle földi jóval, mert inkább nyár végén érdemes ezt a savanyúságot készíteni. Hűvös spejz, esetleg pince a legjobb hely a tárolására.

Hozzászólások

Blazsanna

Kedves Kata! Ez a mennyiség milyen méret?, azaz hány literes cseréphordóra íródott? Áttérünk mi is a cseréphordós savanyúságokra, mert sokkal gazdaságosabb, mint ha sok üveget használ az ember. Persze a higiéniára ügyelni kell, mikor szedjük ki a finomságokat. Uborkán kívül te milyen zöldségeket teszel még a hordóba?

Bjkata

Kedves Blazsanna! A mi hordónk 10 literes, így az a lé, amennyit írtam, b?ven elég bele, most már azóta teljesen teleraktam apró uborkával. (És már elég sokat el is fogyasztottunk az els? belerakás óta.)Ebben az edényben hagyományos káposztát is szoktak savanyítani, de én kovászos káposztát szoktam inkább készíteni, mert azt még jobban szeretjük, mint a sima savanyú káposztát. (A kovászos káposztát természetesen nem cserépedényben készítem.) Az ismer?seim vegyesen is savanyítanak azokból a zöldségekb?l, amiket a receptemben is írtam, de én inkább uborkát szoktam bele rakni. De kerülhet bele almapaprika, karfiol, cukkini, csillagtök és minden olyan zöldségféle, amit üvegekben is savanyítunk. További szép hétvégét kívánok! Kata

Éva-Anyóca

Nahát! pár napja hallottam ezt a savanyítási megoldást egy kedves ismer?sömt?l, aki azt mondta, hogy az uborkát a lében elteszi, és igen vödrös megoldást említett, és a kivárt nap után, elkezdik enni bel?le a savanyú uborkát, aztán ahogy fogy, úgy raknak bele, folyamatosan: karfiolt, újra uborkát, paprikát, kis cukkinit,bármit, stb.,....kérdem, a maradék lében van, amibe a már savanyított ubi és abba teszed a friss zöldeket? A válasz igen, és hogy ett?l még finomabb lesz. Köszönöm szépen.:-o

Bjkata

Kedves Éva! Nagyon szívesen!

Blazsanna

Lenne még egy kérdésem, ha nem zavarok vele. Az elkészített lébe meddig lehet cserélgetni, pakolni a zöldféléket? Magyarán: az egyszer elkészített lé meddig jó, mondjuk egy szezonon keresztül lehet be- és kirakosgatni a savanyúságnak valót, a következ? ?sszel pedig friss lével indítok ismételten? Amúgy nagyon tetszik a recept, el is mentettem magamnak. A mi hordónk 17 literes, majd erre számoljuk át a hozzávalókat. Köszönöm a receptet, szép hétvégét neked is.

Bjkata

Kedves Anna! Új szezon, új lé a biztonság kedvéért. Amire nagyon kell vigyázni: csak friss zöldség kerüljön bele és minden darabnak hibátlannak kell lenni. Ne álljon a spejzban napokig a savanyítani való zöldség, miel?tt a hordóba vagy vödörbe raknánk. Az uborka ne legyen lyukas belül, mert akkor az egész savanyúság tönkremehet. És ami a legfontosabb, nem szabad elfeledkezni a kevergetésr?l, és mindig legyen víz a tet? mellett a kis vályúban! A kipróbálást akár fél hordóval is elkezdheted, nem baj, ha nincs teli az edény! Üdvözlettel: Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek